Τελεσίγραφο Κεφαλογιάννη σε Τσιάρα: «Η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…»

Μετά την ξεκάθαρη δήλωση καταψήφισης του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια από τη Μαριέττα Γιαννάκου, η Όλγα Κεφαλογιάννη απηύθυνε τελευταία προειδοποίηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…».

kefalogianni1

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια στις τάξεις της συμπολίτευσης, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι η δεύτερη βουλευτής που θα διαφοροποιηθεί κατά τη σχετική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Νωρίτερα, η κ. Γιαννάκου δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να το ψηφίσω». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Επικρατείας είχε υπονοήσει πως πίσω από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται ισχυρά συμφέροντα με «πολύ χρήμα».

Η κ. Κεφαλογιάννη έψεξε τον Κ. Τσιάρα για την κριτική που άσκησε περί «προσωπικών βιωμάτων». «Στο παρελθόν έχω υποστηρίξει κατά συνείδηση σοβαρές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια» είπε η βουλευτής θυμίζοντας τον διχασμό της Κ.Ο. της ΝΔ για το επίμαχο νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο του 2015. Και συμπλήρωσε: «Όχι, όμως, από προσωπικά βιώματα κ. υπουργέ… Αλλά από το ήθος που διδάσκει η ιστορία μας και από τις αρχές που επιβάλλει η πίστη μας σε μια σύγχρονη, φιλελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε από κοινού με την Μ. Γιαννάκου αποσκοπούν «στη διόρθωση μιας λανθασμένης λογικής που εσφαλμένα αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο». «Τώρα, η τελική ευθύνη ανήκει σε εσάς…» προειδοποίησε τον υπουργό και κατέληξε εξηγώντας πως «το νομοσχέδιο αντί να ενώσει, διχάζει. Αντί να λύνει, δημιουργεί προβλήματα. Αντί να συνθέτει, στέκεται εμμονικά σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των παιδιών».

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…