Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταλήψεις: Σε 15 μέρες να έχουν εκκενωθεί

Διορία δύο εβδομάδων που λήγει την 6η Δεκέμβρη έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις καταλήψεις προκειμένου να εκκενωθούν

mat5

Να εκκενώσουν τις καταλήψεις, δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από σήμερα, καλεί όσους τα έχουν καταλάβει παράνομα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του.

«Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται, πως «εάν τα κτίρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης».

Το τελεσίγραφο αφορά τόσο τα κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας όσο και καταλήψεις στις οποίες έχουν προχωρήσει μετανάστες και πρόσφυγες. Όταν παρέλθει η χρονική διορία που έδωσε το υπουργείο, αναμένεται να ακολουθήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη εκπνέει την ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.»