Τελεσίδικη καταδίκη όλων των χρυσαυγιτών για την επίθεση στο «Συνεργείο»

8 μήνες φυλάκιση για τον Γιάννη Λαγό

NewsRoom 18/01/2021 | 11:51

Την τελεσίδικη καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για την επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10.07.2013 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της το  efsyn.gr και η Γιώτα Τέσση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο ως ηθικό αυτουργό για την επικίνδυνη σωματική βλάβη του Παναγιώτη Δριμυλή τον Γιάννη Λαγό καταδικάζοντάς τον σε 8 μήνες φυλάκιση, ενώ ως συνεργοί του καταδικάστηκαν ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος, ο πρώην γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά Μάκης Μπαρέκας, καθώς και οι Γιώργος Σταμπέλος, Διονύσης Αγιοβλασίτης και Χρήστος Γαλανάκης. Οι τέσσερις τελευταίοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της οπλοχρησίας.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο κατηγορούμενος Νίκος Μίχος, που είχε ζητήσει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει ποινή πέντε ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Στη φυλακή βρίσκονται και οι Μάκης Μπαρέκας (6 χρόνια), Γιώργος Σταμπέλος (9 χρόνια) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. 

Ωστόσο, αν και ο Λαγός, έχει καταδικαστεί σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν βρίσκεται ακόμη στη φυλακή καθώς είναι σε ισχύ η ασυλία που τού παρέχει η ιδιότητα του ευρωβουλευτή.