Newsroom

Newsroom

Τελειώνει ο Γκιρτζίκης μετά την παραπομπή του για την "κάρτα υγείας"

Με απόφαση του δικαστή και προέδρου του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Αλέξανδρου Σάββα, σε δίκη παραπέμπεται για την περιβόητη υπόθεση της κάρτας υγείας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, και μαζί του όλα τα υπόλοιπα ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται.

576d4fcf1dc524a5648b467a

Ο κ. Σάββας υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως Ευγενείας Κυβέλου, σύμφωνα με την οποία οι 23 νυν και πρώην παράγοντες της ΕΠΟ πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Γκιρτζίκης ουσιαστικά οφείλει να διακόψει οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, καθώς κηρύσσεται έκπτωτος μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και δεν θα έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 2725/99, αν η πρόταση που έκανε προς το Συμβούλιο Εφετών η αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ευγενία Κυβέλου γινόταν δεκτή και παραπέμπονταν σε δίκη (στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων) όλα τα προτεινόμενα πρόσωπα τότε μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών θα ήταν έκπτωτοι του αξιώματός τους όσοι εξ αυτών ανήκουν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

Αξίζει να προστεθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τις μετρήσεις 300.000 ποδοσφαιριστών όλων των κατηγοριών και των πρωταθλημάτων την περίοδο 2005-2011, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και προκάλεσε ζημιά στην Ομοσπονδία άνω των 29 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχαν ασκηθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ποινικές διώξεις μεταξύ άλλων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι 23 παράγοντες της ΕΠΟ. Οι νυν Γιώργος Γκιρτζίκης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιώργος Καραμελίδης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Σπύρος Καλογιάννης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύτζος και οι πρώην Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιώργος Λούβαρης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιώργος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίνος Ανασόπουλος, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Χρήστος Σάββας, Βαγγέλης Μάντζιος.