Τελειώσανε…

Μπορεί να μην εξαφανίστηκαν αλλά επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στην αφάνεια και τις σκιές που τους κρύβουν από το λαμπρό ανακριτικό φως της δημοκρατικής συνείδησης των Ελλήνων.

1792076

Δεν γίνεται να συγκρατήσεις τη χαρά σου βλέποντας τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής να τα έχουν χαμένα που εν μια νυκτί βρέθηκαν εκτός κοινοβουλίου. Ψάχνουν την επανακαταμέτρηση μήπως βρουν κάποιες χιλιάδες ψήφους που τους λείπουν προκειμένου να γλιτώσουν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι τα ίδια πρόσωπα που βλέπαμε να μιλούν με περίσσια αλαζονεία, θεωρώντας μάλλον πως το πολιτικό στερέωμα της χώρας μας θα τους παρείχε άλλοθι για πάντα.

Άλλοθι για την αηδιαστική δράση τους τα τελευταία χρόνια. Άλλοθι για την τιμή αίματος που πλήρωσε αυτός ο τόπος από τα βρώμικα χέρια τους. Άλλοθι για τον εξευτελισμό του θεσμού του κοινοβουλίου από δεκαοκτώ νταήδες. Άλλοθι για τον τρόμο που αισθανόταν κάθε αλλοδαπός όταν έβλεπε ξυρισμένα κεφάλια στο δρόμο.

Αφού μόνο εκεί τους έπαιρνε. Κόντρα στις αδύναμες ψυχές και τους κατατρεγμένους. Και με μαχαίρια κόντρα στις γροθιές. Βέβαια το νταηλίκι και η ναζιστική περηφάνια έφταναν μέχρι την πόρτα των δικαστηρίων. Εκεί, έδιναν τη θέση τους στα κλάματα και τα παρακάλια. Τουλάχιστον οι περισσότεροι ναζί πρόγονοί τους στη δίκη της Νυρεμβέργης στάθηκαν υπεύθυνοι των πράξεων τους και αντιμετώπισαν την παγκόσμια δημοκρατική οργή. Αυτοί πέσαν στα τέσσερα με την πρώτη. Μέχρι να τη βγάλουν καθαρή και να ξαναρχίσουν τη δράση τους πάλι.

Αλλά όχι, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφάσισε για την τύχη τους. Τέρμα πια τα άλλοθι, τέρμα τα φασιστικά κηρύγματα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Τους περιμένει όλους ένα άλλο βήμα, αυτό των δικαστηρίων της ελληνικής επικράτειας. Με το καλό να βρεθείτε πίσω από τα σίδερα εκεί που ο νόμος των φυλακών δεν δέχεται άριους και εθνικιστές. Εκεί που όλοι οι εγκληματίες είναι ίσοι κι όμοιοι. Και εσείς δεν θα έχετε πτυσσόμενα και σουγιάδες.

Κυρία Μάγδα, οι μέρες της απονομής της δικαιοσύνης δεν αργούν. Ξεκινήσατε τη μάχη μόνη σας, απέναντι σε ένα στρατό ναζί που σας χλεύαζε και σας λοιδορούσε. Πλέον είμαστε πολλοί και οι ναζί είναι εκτός κοινοβουλίου. Το αίμα του Παύλου είναι ακόμα ζεστό, σχεδόν έξι χρόνια μετά. Όπως και το αίμα όλων των αθώων που βρήκαν το θάνατο από τα χέρια ενός φασίστα. Και αυτό το αίμα θα τους πνίξει. Πλέον δεν τους σώζει τίποτα κυρία Μάγδα, τελειώσανε.

Μπορεί να μην εξαφανίστηκαν αλλά επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στην αφάνεια και τις σκιές που τους κρύβουν από το λαμπρό ανακριτικό φως της δημοκρατικής συνείδησης των Ελλήνων. Τα υπόλοιπα έπονται. Και μόνο αυτό είναι ένας λόγος να χαμογελάμε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κι ας ξημέρωσε η Δευτέρα με μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Θα διορθωθεί σύντομα κι αυτό, απλά και δημοκρατικά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…