«Τελειώνουν» στις 14 Μαΐου click away και click inside

Καμία απόφαση ακόμα για τα SMS στο 13033 - Τα επόμενα βήματα προς την "κανονικότητα"

NewsRoom 07/05/2021 | 10:36

Για «καλή γενική εικόνα στην εστίαση» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, σήμερα το πρωί, σε σύνολο 7.000 ελέγχων διαπιστώθηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μάσκας κυρίως από πελάτες κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Μιλώντας, πάντως, για τα μέτρα του lockdown, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Όπως εξήγησε, συνολικά θα επανεξεταστούν τα SMS, ενώ αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Τα επόμενα βήματα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αύριο 8 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και να μειωθεί το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο, ενώ από τη Δευτέρα 10 Μαΐου τίθεται σε ισχύ ξανά η δια ζώσης εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες με υποχρεωτικό self test δύο φορές τη βδομάδα για εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό. Παράλληλα, επαναλειτουργούν φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ανοίγουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για όσους δίνουν πανελλήνιες ή εξετάσεις για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών, ενώ σε λειτουργία τίθενται ξανά τα διοικητικά δικαστήρια και σε ορισμένες περιπτώσεις τα πολιτικά και ποινικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου προγραμματίζεται το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων εκτός νομού.