Τελειώνουν σταδιακά τη Χρυσή Αυγή

Τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει το πόρισμα των ανακριτικών Αρχών που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.Στις 190…

hrysi aygi 12

Τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει το πόρισμα των ανακριτικών Αρχών που έφτασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή.Στις 190 σελίδες του δικαστικού αιτήματος για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της οργάνωσης περιγράφονται αναλυτικά οι 32 επιθέσεις που έχουν καταγραφεί μέσα από τις 115 καταθέσεις μαρτύρων, στις οποίες πρωταγωνιστούν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στο «κάδρο» των ανακριτριών μπαίνουν και οι βουλευτές της ΧΑ, σε βάρος των οποίων δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες. Η άρση ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ζητήθηκε για τους Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.
Στον πυρήνα της ιδεολογίας της ΧΑ, οι ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου εντοπίζουν τη ναζιστική ιδεολογία, τη μισαλλοδοξία, τις ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και την παντελή περιφρόνηση για τη Βουλή και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, με το αναλυτικό σκεπτικό του πορίσματος γίνεται ξεκάθαρο ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται από τις δικαστικές Αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ανεξάρτητα από την ιδεολογική της θέση και την κοσμοθεωρία της, που δεν αξιολογούνται ποινικά, αλλά γιατί τα ηγετικά και ιδρυτικά μέλη της έκαναν πράξη τα όσα πιστεύουν (π.χ. για τους αλλοδαπούς) και πέρασαν στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο όπως προκύπτει από το αποδεικτικό υλικό πλέον φέρεται το ναζιστικό μόρφωμα να εκφεύγει του ορίου της νομιμότητας. Με άλλα λόγια δεν διώκονται ποινικά για τις ιδέες τους αλλά γιατί τις έκαναν πράξη.
Παράνομα πυροβόλα
Σύμφωνα με το πόρισμα, στελέχη και μέλη της ΧΑ κατείχαν παράνομα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, είχαν ναρκωτικά, πραγματοποιούσαν παραστρατιωτικές εκπαιδεύσεις τύπου ΟΥΚ, έκαναν επιθέσεις και η λίστα των εγκληματικών ενεργειών στις οποίες φέρονται ότι συμμετείχαν δεν έχει τέλος. Οι δε Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μπούκουρας, Κουκούτσης, Αρβανίτης, Ματθαιόπουλος, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός, Μίχος και άλλοι πρωταγωνιστούν σε δεκάδες δικογραφίες που αφορούν μαχαιρώματα αλλοδαπών, βίαιων επεισοδίων, εκφοβισμό πολιτών, τραμπουκισμό και επίθεση ακόμη και κατά βουλευτών, μέχρι και εκρήξεις και δολοφονίες. Από τα πρωτοφανή επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» και τη δολοφονία Φύσσα μέχρι και άγνωστες επιθέσεις στην Κόρινθο, τη Ραφήνα, ακόμη και απειλητικά τηλεφωνήματα μέσα από τη Βουλή.
Από το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, η οργάνωση της Χρυσής Αυγής φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την οποία λειτουργεί, επί σειρά ετών, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούν τη διάδοση και κατήχηση των θέσεών της, την εκπαίδευση των μελών της και την οργάνωση των δράσεών της. Προκύπτουν δηλαδή οι διακριτοί ρόλοι, η διαρκής δράση και η δομημένη μορφή της οργάνωσης, που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις.
«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια… Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην διά της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεών της, όπως αυτές που περιγράφονται…», αναφέρεται στο πόρισμα.
Αποσπάσματα από ομιλίες του Μιχαλολιάκου, που βρέθηκαν σε υπολογιστές, καταδεικνύουν τον τρόπο που λειτουργούσαν. «Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα όχι στη δημοκρατία. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο η δημοκρατία… Τι καταλάβατε από τους δημοκράτες; Τι χειρότερο θα σας κάνουν οι φασίστες;», έλεγε στους χρυσαυγίτες, ενώ σε άλλη ομιλία έλεγε: «Περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη, χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά…». Οσο για τον Ηλ. Κασιδιάρη, ο ίδιος παραδεχόταν: «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Κατήχηση με νυχτερινά μαθήματα «ιστορίας»
Πέρα από το φωτογραφικό υλικό που περιγράφεται στο πόρισμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η… ιδεολογική κατήχηση των χρυσαυγιτών, που πραγματοποιήθηκε στην εθνικιστική κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα. Την αποκάλυψε ένα βίντεο που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του προφυλακισμένου Γιάννη Καζαντζόγλου, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε αυτό, καταγράφονται τα νυχτερινά μαθήματα «ιστορίας» των χρυσαυγιτών, τα οποία αναφέρονται στους Ισπανούς φαλαγγίτες, τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι και «το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών επί Χίτλερ που κατάφεραν να επισκευάσουν τη Γερμανία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ακούγεται επίσης ότι «οι Ελληνες δεν έμειναν πίσω σε αυτήν την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση και ως γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, ανέδειξαν την επανάσταση της 4ης Αυγούστου, με αρχηγό τον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και ως Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές ξαναέκτισαν το ελληνικό κράτος πέτρα-πέτρα, με μόνα εργαλεία το σφυρί και το ξίφος, το βλέμμα του διπλού πέλεκυ και του σταυρού».
Οταν μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων υποβάλλει το ερώτημα «τι είναι ελληνικός εθνικισμός;», ένα μέλος του δίνει την εξής απάντηση: «Τα εθνικιστικά ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού, δηλαδή μια φάλαγγα που θα φέρει τον σεισμό της κάθαρσης. Μαχητές αυτής της φάλαγγας είμαστε όλοι εμείς, ο ένας δίπλα στον άλλον.
Η Χρυσή Αυγή, συνέχεια του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ανά τους αιώνες, επέζησε και εμείς είμαστε οι σεβάσμιοι διάδοχοι της ιερής αυτής κληρονομιάς. Καλούμαστε να την προστατεύσουμε και να τη στρέψουμε κατά των δυναστών του έθνους.
Να αναγεννηθεί από τα ίδια χώματα που γεννήθηκε. Να προχωρήσουμε με πρωτοπόρο τον αρχηγό μας, τον αρχηγό της ΧΑ. Σε μια σύρραξη ζωής και θανάτου και μετά από αυτή τη μάχη θα είμαστε είτε νεκροί είτε ζωντανοί, αυτό που γεννηθήκαμε, Ελεύθεροι Ελληνες».
Μ. Ψαρά – Λ. Μπιντέλας – Γ. Πίκουλας Έθνος

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.