«Τελειώνει» τον Κικίλια ο Μητσοτάκης;

Ετοιμάζουν ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου στον Κικίλια

NewsRoom 25/03/2021 | 10:54

Για πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Υγείας να εξωθείται σε παραίτηση από το Μαξίμου κάνει λόγο σε άρθο της η avgi.gr.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «ετοιμάζουν ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου στον Κικίλια» σημειώνοντας ότι «πανικό και νευρικότητα πυροδοτεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο ο εκτροχιασμός της πανδημίας, με τους ενοίκους του Μαξίμου να σπεύδουν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» των ευθυνών στον Βασίλη Κικίλια για «τους άστοχους χειρισμούς στο θέμα των ιδιωτών γιατρών σε μια συγκυρία που κλονίζεται το ΕΣΥ». 

Γαλάζιοι παράγοντες, συνομιλώντας με την ΑΥΓΗ, δεν αποκλείουν την αποπομπή ή εξώθηση σε παραίτηση του Β. Κικίλια στην «απευκταία περίπτωση της πλήρους καθίζησης του ΕΣΥ», εννοώντας ότι το Μαξίμου «ίσως αναζητήσει στην κεφαλή τού πιο κομβικού υπουργείου τον αποδιοπομπαίο τράγο».

Στην παρούσα φάση, ο αρμόδιος υπουργός θα ελαττώσει -έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού- τις δημόσιες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ αφήνοντας τον αντίστοιχο επικοινωνιακό χώρο στον «έμπιστο»  Άκη Σκέρτσο, που ήδη αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβερνητική βιτρίνα, και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ήδη από τον «κουτσουρεμένο» ανασχηματισμό τού Αυγούστου σημαντικό μέρος τού χαρτοφυλακίου του Β. Κικίλια μεταφέρθηκε στους υφυπουργούς του.

Πηγή: avgi.gr