Newsroom

Newsroom

Telegram – Πάνω από 70 εκατ. νέοι χρήστες μετά την κατάρρευση του Facebook

Το...φιάσκο του Facebook έδωσε το φιλί της ζωής στους μεγάλους ανταγωνιστές του.

telegram

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram κέρδισε πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες, όσο διήρκησε η διακοπή λειτουργίας του Facebook χθες, έγινε σήμερα γνωστό από τον ιδρυτή του Πάβελ Ντούροφ, καθώς οι χρήστες παγκοσμίως δεν είχαν πρόσβαση στο δημοφιλές δίκτυο για σχεδόν έξι ώρες.

Το Facebook επέρριψε την ευθύνη για τη βλάβη, εξ αιτίας της οποίας έμειναν εκτός των δημοφιλών υπηρεσιών WhatsApp, Instagram και Messenger 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες, σε μια λανθασμένη αλλαγή ρυθμίσεων. Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook εξήγησε ότι οι μηχανικοί του έδωσαν μια εντολή που έριξε ακούσια όλες τις συνδέσεις στο δίκτυό του, «αποσυνδέοντας ουσιαστικά τα κέντρα δεδομένων του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως.

Προκάλεσε επίσης να χάσουν εργαζόμενοι πρόσβαση σε εσωτερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους του Facebook για τη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook πρόσθεσε ότι το εργαλείο ελέγχου προγράμματος είχε ένα σφάλμα και απέτυχε να σταματήσει την εντολή που προκάλεσε τη διακοπή.

«Το ημερήσιο ποσοστό ανάπτυξης του Telegram υπερέβη το σύνηθες, καθαρά από πλευράς μεγέθους και υποδεχθήκαμε πάνω από 70 εκατομμύρια «πρόσφυγες» από άλλες πλατφόρμες σε μία ημέρα», έγραψε ο Ντούροφ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι χρήστες στην Αμερική ενδέχεται να αντιμετώπισαν μικρότερες ταχύτητες, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έσπευσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή, όμως η υπηρεσία λειτούργησε κανονικά για τους περισσότερους.

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…