Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Intercity

Πέρασαν πάνω από 9 μήνες για να εντοπιστεί το καταγραφικό το «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

tempi 2 1

Εννέα μήνες πέρασαν από την σιδηροδορμική τραγωδία στα Τέμπη και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity που συγκρούστηκε με εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου

Το «μαύρο κουτί» βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr το υπερπολύτιμο καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και, ως εκ τούτο, είναι αμφίβολο το αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.

Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη, δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία, καθώς και αυτό είχε πάθει σημαντική ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Στο μεταξύ, οι εντατικές έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε έξτρα βιολογικό υλικό, το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Στόχος των ερευνών είναι και το να εξαντληθεί ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα και ίχνη DNA, που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.