Τέμπη: «Θα κυνηγήσουμε τους υπεύθυνους μέχρι να πατήσουν κόκκινο χιόνι»

Τι καταγγέλλουν γονείς θυμάτων - "Οι δικαστικοί στην Ελλάδα δεν τολμούν να αγγίξουν πολιτικά πρόσωπα"

CropImage 32

Για τους λόγους που την ώθησαν να βγει μπροστά και να πρωτοστατήσει για τη δημιουργία του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών μίλησε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή “#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ” και στην Ανθή Βούλγαρη.

“Η ιδέα για τη δημιουργία ενός συλλόγου μου ήρθε σχεδόν αντανακλαστικά μέσα στον Μάρτιο κιόλας. Θεώρησα ότι πρέπει καταρχήν να γνωρίσω ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έπαθαν το ίδιο με μένα, και μετά να δούμε πώς θα το οργανώσουμε, γιατί καταλάβαινα ότι ο αγώνας μας θα ήταν πολύ δύσκολος και πολυετής και ιδιαίτερα επίπονος, και θα πρέπει κάπως να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε όλη αυτήν τη χρονική πορεία. Αλλά πίστευα και ότι ενωμένοι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα, γιατί από την αρχή αντιλήφθηκα με τι έχουμε να τα βάλουμε“, ανέφερε.

Οι γονείς του φοιτητή Γιώργου Παπάζογλου δήλωσαν στην ίδια εκπομπή, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης: “Ο κύριος ανακριτής βρήκε δύο άτομα, τα φυλάκισε. Δεν θα πάει φυσικά στους πολιτικούς, οι δικαστικοί στην Ελλάδα δεν τολμούν να αγγίξουν πολιτικά πρόσωπα. Τα αφήνουν στη Βουλή αυτά, η οποία ξέρουμε τι κάνει συνήθως. Έχει δείξει σπουδή καθυστέρησης σε πολλά θέματα, λες και δεν ήθελε να τα προχωρήσει”.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Γιώργος Τσακλίδης, πατέρας της φοιτήτριας Αγάπης Τσακλίδου: “Βλέπουμε ότι προχωράει με πολλές καθυστερήσεις, και εύλογα αναρωτιέται ο κόσμος αν όλα αυτά γίνονται από κάποια λάθη ή από κάποιον δισταγμό όσο οι ευθύνες πάνε ψηλά. Και αναρωτιέται εύλογα κανείς, μήπως δεν υπάρχει τόλμη εδώ;”.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας Χούπα, ξεκαθάρισε: “Θα κυνηγήσουμε τους υπεύθυνους μέχρι να πατήσουν κόκκινο χιόνι, το λέω και το υπογράφω. Έχουν γίνει σκόπιμα πάρα πολλές παραλείψεις. Δε νοείται να αντικατασταθεί το χώμα και μετά στις τέσσερις εβδομάδες να πάρεις δείγμα από εκεί να ψάχνεις να βρεις τα αίτια και τι φορτίο είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, που δεν το έχουμε μάθει ακόμα μέχρι σήμερα”.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…