ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ιδρύουν σύλλογο και μιλούν ανοιχτά για τις ευθύνες: «Δεν ήταν αμέλεια. Ήταν έγκλημα» (video)

Ο Σύλλογος κάλεσε σε πορεία στους δρόμους των Σερρών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

τέμπη

«Δεν είμαι νομικός, είμαι μια μάνα που έχασε άδικα και ξαφνικά την κόρη της στην επιστροφή από ένα ταξίδι. Θέλω να μιλήσω για ένα άλλο έγκλημα που γίνεται από τότε μέχρι τώρα, απέναντι σε εμάς που είμαστε η φωνή αυτών που δεν είναι πια στη ζωή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ανακριτής ασχολείται με τους έχοντες τη μικρότερη ευθύνη και όχι με αυτούς που τέλεσαν κακουργήματα και οδήγησαν τα παιδιά μας στον θάνατο.». Αυτά είναι μονάχα μερικά από τα συγκλονιστικά λόγια της Μαρίας Καρυστιάνου που έχασε την κόρη της στο έγκλημα των Τεμπών.

Η κ. Καρυστιάνου είναι μια από τους ιδρυτές του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023 και η πρώτη του πρόεδρος. Μεταξύ άλλων, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας αναφέρθηκε για προσωρινή φθορά του κόμματος όταν μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών και ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι καλώς στέλναμε τα παιδιά μας με τα τρένα, παρά την επικινδυνότητα. Γιατί κάποιος πρέπει να κόψει και εισητήρια στην τελική. Εγώ λοιπόν είμαι μια τέτοια μάνα. Που προέτρεπα την κόρη μου να πάρει το τρένο. Αλλά δεν γνώριζα για την επικινδυνότητα. Και τώρα πρέπει να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με αυτό.»

Μάλιστα, η Μ. Καρυστιάνου έθεσε το ζήτημα των ευθυνών λέγοντας πως η προσοχή στράφηκε τεχνηέντως στο ανθρώπινο λάθος.

Η πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε για το ζήτημα: «Και ασχολούμαστε λοιπόν με τους σταθμάρχες. Και τεχνηέντως στρέφουμε την προσοχή όλων στο ανθρώπινο λάθος και την αμέλεια. Αλλά δεν ήταν αμέλεια. Ήταν Έγκλημα. Ανθρώπινα λάθη γίνονται πάντα, σε όλα τα επαγγέλματα. Το θέμα είναι τι κάνει το κράτος, για να τα αποφύγει, να προστατέψει τους πολίτες. Στην προκειμένου περίπτωση μπορούσε τα μέγιστα, αλλά δεν έκανε τίποτα. Το να λειτουργεί ένα τρένο με ασφάλεια, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μία αναγκαιότητα.»

Ο Σύλλογος κάλεσε σε πορεία στους δρόμους των Σερρών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Καραμανλή, ενώ νέα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στη Λάρισα. Οι πληγέντες θέτουν ως σημαντικότερους στόχους την τιμωρία των υπευθύνων, και την ολοκλήρωση του έργου ενός υπερσύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρόμου.

Τα βίντεο είναι αποσπάσματα από τοποθετήσεις που κατέγραψε το Politic.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…