Τέμπη: Συνεχίζεται η απολογία του σταθμάρχη – Τι υποστηρίζει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τέθηκε σε αργία

Συνεχίζεται η πολύωρη απολογία του μοιραίου σταθμάρχη, ο οποίος προσήλθε στον ανακριτή περίπου στις 09:30 το πρωί της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

treno j 56

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια απολογία του 59χρονου σταθμάρχη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, καθώς από τις 14:00 το μεσημέρι βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης, μεταφέρθηκε νωρίτερα από τις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος και συγκεκριμένα, λόγω βλάβης στον εκτυπωτή. Κατά τις 14:00 κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να ξεκινήσει η απολογία του η οποία και συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Ο πυρήνας της υπερασπιστικής του γραμμής, άλλωστε, είναι πως ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα που με πράξεις ή με παραλείψεις τους οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/02).

Παράλληλα, στην αντεπίθεση περνάει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τέθηκε σε αργία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το OPEN, ο επιθεωρητής περιμένει να πάρει στα χέρια του την επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης να τεθεί σε αργία για να απαντήσει βάσει των στοιχείων αυτών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στερείται νομικής βάσης η κίνηση αυτή διότι σύμφωνα με το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει στην ανακρίτρια, στη νυχτερινή βάρδια έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…