Τέμπη: Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Αθήνας – «Οι ζωές μας μετράνε» (Εικόνες)

Μπροστά στη Βουλή άνοιξαν ένα γιγαντιαίο πανό με σύνθημα «οι ζωές μας μετράνε».

5821940

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, παρά την καταρρακτώδη βροχή, για να διαμαρτυρηθεί για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι ενώ 56 αγνοούνται.

Πλέον, οι νεκροί της τραγωδίας ανέρχονται στους 57 ενώ μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι είναι 56, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβέστικης. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του τρένο έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Αθήνας

Στην Αθήνα το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 στο Σύνταγμα ενώ ακολουθεί πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης. Συγκεκριμένα, μπροστά στη Βουλή άνοιξαν ένα γιγαντιαίο πανό με σύνθημα «οι ζωές μας μετράνε».

Εικόνες:

5821946

5821943

Υπενθυμίζεται ότι και οι σημερινές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, άλλαξαν περιεχόμενο.

5821947

5821817
Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Και προσθέτει: «Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές. Τα σωματεία των εργαζομένων είχαν καταγγείλει επανειλημμένα τις τεράστιες ελλείψεις και τα απαρχαιωμένα συστήματα ελέγχου τα οποία θα οδηγούσαν σε δυστύχημα. Δεν τα άκουσε κανείς. Δεν θα ανεχτούμε τη συγκάλυψη και την απόδοση ευθυνών μόνο στο ατομικό λάθος. Είναι η συνδυασμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που υποβαθμίζει τα δημόσια αγαθά όπως αυτό της συγκοινωνίας, των εργασιακών σχέσεων, και της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και των εργαζόμενων».

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…