Τέμπη: Στο στόχαστρο δύο ανώτεροι υπάλληλοι του ΟΣΕ – Παραμένει αγνοούμενη η 23χρονη

Με έναν ατελείωτο ανείπωτο πόνο πρέπει να συνεχίσουν να ζουν οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, της οποίας τα ίχνη παραμένουν άφαντα.

tempi ap

Δύο «πρόσωπα κλειδιά», δύο ανώτεροι υπάλληλοι του ΟΣΕ, μπαίνουν στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας, καθώς φαίνεται ότι έχουν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών και την τοποθέτηση του μοιραίου σταθμάρχη στη θέση αυτή.

Τα δύο νέα «πρόσωπα κλειδιά» είναι ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη, που ιεραρχικά ήταν πάνω από τον επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου.

Όπως εξήγησε πηγή του ΟΣΕ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιθεωρητής κάνει την πρόταση για τις βάρδιες. Το έγγραφο στέλνεται στους ανώτερους, μπαίνει μια υπογραφή, στα «τυφλά» συνήθως, το χαρτί φεύγει πίσω, και «όλα καλά».

Η πηγή που μίλησε στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι φταίει η νοοτροπία οι χαλαροί κανονισμοί του ΟΣΕ. «Οι κανονισμοί ήταν λάσκα» ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν φοβόταν κανείς ότι θα περάσει από πειθαρχικό, ότι θα λογοδοτήσει. Αν είχαν ελέγξει θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το τραγικό δυστύχημα.

«Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση, έχουν έρθει σε επαφή ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, δεν έχω κληθεί ακόμα» δήλωσε ένας εκ των προϊσταμένων του επιθεωρητή.

Στη δικογραφία υπάρχουν επίσης σημαντικές για την υπόθεση καταθέσεις, νυν και πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, καθώς και αστυνομικών που έσπευσαν άμεσα στο σημείο της σύγκρουσης.

Πέντε τραυματίες παραμένουν στις ΜΕΘ

Πέντε τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ εννέα ασθενείς βρίσκονται σε απλή νοσηλεία, όλοι στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Χθες, Παρασκευή (10/3), βγήκαν από την ΜΕΘ δύο από τους τραυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι αισιόδοξοι και ευελπιστούν ότι θα πάρουν εξιτήριο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σήμερα, Σάββατο (11/3) αποσωληνώθηκε ο 22χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, και θα εξέλθει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

Ένα κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα, η 23χρονη Εριέττα, εξακολουθεί να αγνοείται, έντεκα ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εριέττα είχε βγάλει στο όνομα της δύο εισιτήρια, μπήκε στο τρένο, στο δεύτερο βαγόνι, μίλησε με τη μητέρα της και ξεκίνησε το ταξίδι της. Επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδασε στην Aρχιτεκτονική του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ταξίδευε μαζί με τη φίλη της, η οποία ταυτοποιήθηκε ως νεκρή.

Ρέντη: Πώς «έδεσε» η ΕΛΑΣ τους οργανωτές των επεισοδίων-Καυχιούνταν για τη δολοφονία (video)

ΡΕΝΤΗ Σύλληψη

Ρέντη: Πώς «έδεσε» η ΕΛΑΣ τους οργανωτές των επεισοδίων-Καυχιούνταν για τη δολοφονία (video)

Πώς δρούσαν οι χούλιγκαν που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και…

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

6098364

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

Τι είναι οι άνεμοι τύπου Φοέν οι οποίοι μαζί με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

5616196

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ενώ σημειώνει ότι και το δημοσίευμα που ακολούθησε…