Newsroom

Newsroom

Tέμπη: Νέο αίτημα του Παύλου Ασλανίδη για εκταφή του παιδιού του

Επικαλείται λάθη και παραλείψεις στις ιατροδικαστικές διαδικασίες και ανακριτικές πράξεις

Παύλος Ασλανίδης

Νέο αίτημα εκταφής για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων στη σορό του παιδιού του, κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο Παύλος Ασλανίδης.

Στο νέο αίτημα επισημαίνονται τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και γίνονται σαφείς αιχμές για τα λάθη και τις παραλείψεις των μέχρι τώρα διαδικασιών που βοηθούν στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα το οποίο απορρίφθηκε τόσο από τον ανακριτή, όσο και από το συμβούλιο εφετών.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Παύλου Ασλανίδη επικαλείται σχετική ευρωπαϊκή οδηγία βάσει της οποίας η εξακρίβωση και η αξιοπιστία της έρευνας μπορεί να γίνει με βάση την εκταφή, ενώ επικαλείται και το αρχικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου γίνεται λόγος για την ύπαρξη χημικών διαλυτών στον τόπο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους ανέφερε την ύπαρξη χημικών διαλυτών σε άλλο σημείο, στο σημείο δηλαδή που είχαν μεταφερθεί από τις πρώτες ώρες τα χώματα από το χώρο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Στο αίτημα γίνεται, ακόμη, αναφορά στη διάταξη του εφέτη ανακριτή (Απρίλιος 2023) με την οποία καταστράφηκε γενετικό υλικό που ήταν συγκεντρωμένο στο νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ γίνεται λόγος επικαλείται πλημμελή διερεύνηση συνθηκών και ασυγχώρητες παρανομίες και παραλείψεις της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, καθότι ομολογεί ότι δεν έγιναν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις στα θύματα.

Επίσης, τονίζονται ασυγχώρητες πράξεις και παραλείψεις κρατικών οργάνων και δικαστικών λειτουργών, ενώ μετά και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, επισημαίνεται ότι τυχόν άρνηση αποδοχής του αιτήματος εξυπηρετεί μόνο την παρακώλυση των εξελίξεων και ενισχύει την πάνδημη πεποίθηση περί συγκάλυψης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο αίτημα του κ. Ασλανίδη είχε απορριφθεί με την αιτιολογία πως δεν απαιτείται ταυτοποίηση της σορού, καθώς ήταν ήδη γνωστές οι συνθήκες θανάτου, ενώ ο πατέρας του Δημήτρη είχε προσφύγει και στο συμβούλιο Εφετών, το οποίο επίσης είχε εκδώσει απορριπτική απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Πλακιάς: Οργισμένη απάντηση σε γνωστό τρολ της ΝΔ – «Θα σου πω ένα ανέκδοτο»

Η Καρυστιανού απαντά στα σχόλια περί ενασχόλησης με την πολιτική: Μεγάλη εκδήλωση για τα Τέμπη

Μετρό στα Εξάρχεια: Οι κάτοικοι κέρδισαν ξανά – Φεύγουν οι λαμαρίνες από Βαλτετσίου και μπλε πολυκατοικία

Μαραντόνα: Η σοκαριστική φωτογραφία αμέσως μετά τον θάνατό του – «Έτσι πέθανε»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Νέα «πυρά» του Αντώνη Κανάκη κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη: «Δεν έχει συνείδηση ένας να πει “Είμαστε ένοχοι”;»

κανακης 24

Νέα «πυρά» του Αντώνη Κανάκη κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη: «Δεν έχει συνείδηση ένας να πει “Είμαστε ένοχοι”;»

Με έντονο ύφος, ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα», αναφέρθηκε στην ατιμωρησία και τη σιωπή της…

Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τη νύχτα του δυστυχήματος – Γελάκια και στο βάθος αμαξοστοιχίες που αγνοείται η τύχη τους (video)

tempi ap

Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τη νύχτα του δυστυχήματος – Γελάκια και στο βάθος αμαξοστοιχίες που αγνοείται η τύχη τους (video)

Το αδιανόητο χάος που επικρατήσε λίγη ώρα πριν την τραγωδία, τρένα σε αντίθετη γραμμή, άφαντοι…