Τέμπη: Μήνυση κατά του Καραμανλή προανήγγειλε δικηγόρος οικογένειας θύματος

«Έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε την κατηγορία, δηλαδή τις ποινικές ευθύνες όλων όσοι ήταν υπεύθυνοι για αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα, είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

5820786

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Δικηγόρος οικογένειας θύματος του δυστυχήματος, προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης και στη συνέχεια αγωγής κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως κάποιες από τις οικογένειες που εκπροσωπεί έχουν ζητήσει τη διενέργεια νέου τεστ DNA, για την επιβεβαίωση πως οι σοροί που έχουν παραλάβει ανήκουν στους συγγενείς τους, ενώ συμπλήρωσε πως έχει ήδη λάβει εντολή για κατάθεση μήνυσης σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό εφέτη ανακριτή για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος, έχουμε το δικαίωμα ως συνήγοροι των συγγενών να ορίσουμε δικούς μας τεχνικούς συμβούλους», δήλωσε αρχικά ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε την κατηγορία, δηλαδή τις ποινικές ευθύνες όλων όσοι ήταν υπεύθυνοι για αυτό το πολύνεκρο δυστύχημα, είτε είναι πολιτικά πρόσωπα, είτε υπεύθυνοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακόμη και της ιταλικής εταιρείας που έχει τη διαχείριση. Κατά παντός υπευθύνου», συμπλήρωσε ο δικηγόρος οικογενειών που έχασαν συγγενείς στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ο ένας εκ των συγγενών που εκπροσωπώ- ο κ. Ασλανίδης που έχασε τον γιο του- μου έχει δώσει την εντολή να καταθέσω μήνυση πρώτα από όλα και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Προσωπικά στον κ. Καραμανλή και κατά παντός υπευθύνου που όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας που έχουν περιγραφεί από τους ειδικούς πραγματογνώμονες αυτού του τραγικού δυστυχήματος», ανέφερε ακόμη ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τέμπη:  Συγγενείς ζητούν νέα εξέταση DNA

Δραματικές είναι οι καταστάσεις την επομένη της σύγκρουσης στα Τέμπη, καθώς συγγενείς κάποιων εκ των θυμάτων κατήγγειλαν μέσω του δικηγόρου τους ότι ενδέχεται να παρέλαβαν άλλες σορούς και ζητάνε νέα εξέταση DNA.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος κάποιων εκ των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ότι συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα από τις αρχές, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Μάλιστα ανέφερε ότι πέντε οικογένειες δεν έχουν προχωρήσει σε ταφή των ανθρώπων τους, καθώς θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στα δικά τους πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα: Δραματικές καταστάσεις στα Τέμπη: «Πιθανόν δεν πήραμε δικούς μας ανθρώπους» Συγγενείς ζητούν νέα εξέταση DNA

Κανονικά υποψήφιος στις εκλογές o Κώστας Καραμανλής – Έληξε η «κονσέρβα» ευαισθησίας

Σημειώνεται ότι κανονικά θα συμμετέχει στις εκλογές ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος προ ολίγων ημερών παραιτήθηκε από υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιβεβαίωσε ο Γιάννης Οικονόμου στο καθιερωμένο briefing της Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…