Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη και ηγεσία της δικαιοσύνης

Μύδρους κατά της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης, εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας σε εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου στη Νομική Κομοτηνής.

καρυστιανου κομοτ

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης με την «κοροϊδία» της προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, εμφανίστηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην Κομοτηνή σε εκδήλωση για το Κράτος Δικαίου της στη Νομική Κομοτηνής.

Η ίδια σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση επέλεξε από τους τουλάχιστον 10 υπόλογους πολιτικούς, των θαμμένων στη Βουλή δικογραφιών» να βάλει στο στόχαστρο μόνο τον Τριαντόπουλο και μάλιστα με «κατηγορία – χάδι», τόνισε ότι ο «Βορίδης ανακοίνωσε ήδη το αποτέλεσμα της προσυμφωνημένης προανακριτικής παρωδίας».

«Αφού όλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα γιατί πρέπει να μας υποβάλουν στην κοροϊδία της θέασης μιας ευτελισμένης διαδικασίας» αναρωτήθηκε η ίδια η οποία δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη της και κατά του πρώην προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, λέγοντας ότι έμεναν δικογραφίες στα συρτάρια «από τον άνθρωπο που αντί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Αιχμές για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

«Η αδιανόητη συγκάλυψη συνεχίζεται εντός της Βουλής» τόνισε η ίδια και αναφέρθηκε στο «χρυσοπληρωμένο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ» το οποίο χαρακτήρισε «ευνοϊκό» και «φιλικά προσκείμενο στον πρωθυπουργό».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τεμπών 2023» δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές λέγοντας το εν λόγω πόρισμα «μιλά για άγνωστη εύφλεκτη ύλη χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει έρευνα όπως υποχρεούται για να βρει τι έκαψε τους άμοιρους επιβάτες».

«Τεσσεράμισι εκατ. ευρώ για να μάθουμε ότι το υπουργείο δεν είχε δήθεν ευθύνες, ορισμένες ευθύνες η ΡΑΣ, και μια άγνωστη ουσία κατέκαψε επιβάτες» συμπλήρωσε η ίδια.

«Προσβολή της Δημοκρατίας το άρθρο περί ευθύνης υπουργών»

Ως «έκφραση της απόλυτης αδικίας και ανισότητας» χαρακτήρισε το άρθρο 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών, η Μαρία Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «το άρθρο που κατοχυρώνει την ατιμωρησία βουλευτών και υπουργών καθώς κανένα έγκλημα τους δεν μπορεί να ερευνηθεί εάν δεν δώσει το πράσινο φως η Βουλή».

Το άρθρο περί ευθύνης υπουργών διαφοροποιεί του πολίτες σε κατηγορίες, ανέφερε η κ. Καρυστιανού και υπογράμμισε την ανάγκη για κατάργηση της υπουργικής ασυλίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος»

Αναφερόμενη στη Δικαιοσύνη έκανε λόγο για «στενή συνεργασία του κράτους με την διορισμένη από την ίδια την κυβέρνηση ηγεσία της δικαιοσύνης». «Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος» για να συμπληρώσει «Στα Τέμπη η στενή συνεργασία κράτους και δικαιοσύνης στοχεύει στην καθολική ατιμωρησία των υψηλά ισταμένων ενόχων».

Αιχμές για τη σύμβαση 717: «Ποιος ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση της 717; Ο σταθμάρχης;»

Η Μαρία Καρυστιανού στράφηκε και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αρχικά μίλησε για ανθρώπινο λάθος και έριξε όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη Λάρισας.

«Ποιος ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση της 717; Ο σταθμάρχης;» αναρωτήθηκε η ίδια και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους «γνώριζε πολύ καλά» για τις παθογένειες στον σιδηρόδρομο.

«Ζητούσαν και λάμβαναν αδικαιολόγητες παρατάσεις εξυπηρετώντας συμφέροντα» τόνισε η ίδια αναφορικά με την μη ολοκλήρωση της «717», προσθέτοντας ότι με βάση και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ εάν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, θα είχε αποφευχθεί το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Η κ. Καρυστιανού επανέλαβε τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και την αιτία της τεράστιας πυρόσφαιρας μετά τη σύγκρουση.

«Τι ήταν αυτό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και δημιούργησε την τεράστια πυρόσφαιρα; Τι ήταν αυτό που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και δόθηκαν οδηγίες να εξαφανιστούν τα βίντεο, (σ.σ. να βγει εκδοθεί) πρωτόκολλο απομάκρυνσης χημικών και να πεταχτούν τα χώματα με βιολογικό υλικό, ώστε σε 3 μέρες να είναι όλα λαμπίκο».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Πρωτοφανές ποσοστό για τη ΝΔ – Μάχη για την τρίτη θέση

Αρίστος Δοξιάδης: Το νέο πρόσωπο του ανασχηματισμού έχει απέχθεια για τα Τέμπη – Η προκλητική ανάρτηση

Μετρό στα Εξάρχεια: Οι κάτοικοι κέρδισαν ξανά – Φεύγουν οι λαμαρίνες από Βαλτετσίου και μπλε πολυκατοικία

Κοκοτσάκης για Καρυστιανού: «Τους ενοχλεί γιατί δεν μπορούν να την αγγίξουν και να την κάνουν σαν τα μούτρα τους»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

ελληνικο

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση των τριών θανάτων των μελών μια οικογένειας στο Ελληνικό.

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

φυλακεσ μαλανδιρνου

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

Ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε στήσει «παραμάγαζο» μέσα στις φυλακές Ιωαννίνων με τη βοήθεια του υποδιευθυντή…

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

λαρισα δολο

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έγιν ανάμεσα σε γιο και μάνα, συγκλονίζει…