Τέμπη: Η κυβέρνηση διαρρέει ότι πρόκειται για σενάριο συνωμοσίας το «μπάζωμα» (video)

Παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το τι προκάλεσε τη φωτιά κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

5820928

Ένας χρόνος πέρασε από την πολύνεκρη τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 ανθρώπινες ψυχές. Οι εξελίξεις στην έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι σημαντικές, καθώς σε προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων εντοπίστηκαν ουσίες, όπως είναι ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο, όλα τους εκρηκτικές ύλες και όχι έλαιο σιλικόνης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ένα από τα ερωτήματα αφορά το πως βρέθηκε το ξυλόλιο στο σημείο της τραγωδίας, με τους πραγματογνώμονες και τους συγγενείς των θυμάτων να τονίζουν πως το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν επικίνδυνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Τα στοιχεία όμως αυτά τα αμφισβητεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς όχι μόνο επιμένει στο αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους», αλλά δεν αναλαμβάνει ούτε την ευθύνη για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, ενέργεια που ελέγχεται, πλέον, και από τη δικαιοσύνη.

Κυβερνητικές πηγές με διαρροή σε ορισμένα ΜΜΕ έκαναν λόγο για σενάριο συνωμοσίας, μικροπολιτική αξιοποίηση του πένθους και της οργής των συγγενών των θυμάτων και για δήθεν «μπάζωμα».

Συγκεκριμένα η διαρροή από το Μαξίμου αναφέρει:

«Ένα σενάριο συνωμοσίας εξυφαίνεται τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί για μικροπολιτικούς λόγους το βαρύ πένθος και η δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ένα αφήγημα που δείχνει ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα είναι διατεθειμένα να υιοθετήσουν ακραία σενάρια που διακινούνται προκειμένου να δημιουργήσουν, για πολλοστή φορά, μια εικόνα συγκάλυψης. Ο λόγος για τα σενάρια περί “μπαζώματος” του σημείου του τραγικού δυστυχήματος με δήθεν άνωθεν πολιτική εντολή».

Ποιός έδωσε τελικά την εντολή για το μπάζωμα;

Από την Κυβέρνηση λένε πως όσες ενέργειες έγιναν από την πρώτη στιγμή,ήταν άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων που ισχύουν και τα οποία ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο συρμών στην περιοχή των Τεμπών με μοναδικό γνώμονα την έρευνα, τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων στα νοσοκομεία.

Το δήθεν «μπάζωμα» λένε, έχει εξηγηθεί από την πρώτη στιγμή από τον πλέον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

«Εφόσον η έκρηξη συνδέεται με θάνατο ανθρώπων θα οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια»

Για την υπόθεση αλλα και τις διαρροές από πλευράς κυβέρνησης, μίλησε στο Mega ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι από την στιγμή που η έκρηξη συνδέεται με θάνατο ανθρώπων θα οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια.

Συγκεκριμένα όπως είπε: «Το γεγονός ότι με μία απλή αυτοψία τεχνικοί σύμβουλοι, που εντελώς ετεροχρονισμένα βρέθηκαν στο χώρο, βρήκαν εύφλεκτες ουσίες που δεν είχε εντοπίσει η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο της ανάκρισης προκαλεί προβληματισμούς».

«Αν η εμπορική αμαξοστοιχία είχε παράνομο φορτίο και εφόσον συνδέεται με τον θάνατο των ανθρώπων, πρέπει να οδηγηθούμε σε άλλα κατηγορητήρια».

Όπως είπε ο ίδιος, οι ουσίες αυτές, όπως το ξυλόλιο, αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους, προκαλώντας με τη σειρά τους νέα ερωτήματα σχετικά με το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας.

«Οι ουσίες αυτές αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα. Αν είχε μείνει επαρκώς εκτεθειμένος και διαθέσιμος ο χώρος στους τεχνικούς για να κάνουν τη δουλειά τους, από πολύ νωρίς θα είχαμε βρει στοιχεία, που δεν θα μάθουμε ποτέ», σημείωσε.

 

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…