Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Έρευνες για νέα στοιχεία στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώμα ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη ότι με τη συμπλήρωση τριών εικοσιτετραώρων της τραγωδίας 30 φορτηγά απομάκρυναν και μετέφεραν σε ιδιωτικό οικόπεδο τουλάχιστον 300 κυβικά χώμα από τα πρώτα βαγόνια της τραγωδίας και στη συνέχεια μπάζωσαν το σημείο.

τεμπη data

Ερευνες στα 300 κυβικά χώματος και υλικών που σύμφωνα με καταγγελίες των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων σε ιδιωτικό χώρο ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων

Σύμφωνα με το thesstoday.gr το οποίο επικαλείται δηλώσεις του νομικού συμβούλου και πατέρα τραυματία του δυστυχήματος, Γιώργου Ηλιόπουλου, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα στον χώρο όπου -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων- παρανόμως μεταφέρθηκε το χώμα, με σκοπό να εντοπιστούν στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην έρευνα σχετικά με τη σύγκρουση των τρένων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι επισημαίνει ότι ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην τροχαία για τη φύλαξη του ιδιωτικού χώρου, όπου μεταφέρθηκαν λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα, τα 300 κυβικά χώματος και υλικών, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκαν και «άχρηστα».

Κατατέθηκε σήμερα στον εφέτη ανακριτή η συμπληρωματική έκθεση με τα νέα στοιχεία

Το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και δικηγόρος κατέθεσαν στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή τη συμπληρωματική έκθεση, στην οποία όπως υποστηρίζουν, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη ξυλολίου, καθαρότητας 95%. «Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση του τεχνικού μας συμβούλου, κ. Κοκοτσάκη ότι η έκρηξη οφείλεται στη χημική ουσία του ξυλολίου, του βενζολίου και των υπολοίπων που είχαν εντοπιστεί από το Χημείο του Κράτους», δήλωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο και με αλγόριθμο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της ευκρίνειας στα βίντεο όπου απεικονίζεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης. «Με πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο εμφανίζεται όλο το φαινόμενο της πυρόσφαιρας και της φωτιάς που οφειλόταν ακριβώς σε αυτή. Έχει γίνει χρήση φασματοσκοπίου έχει γίνει αναλυτική ανά καρέ ανάλυση των βίντεο», υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ κατέληξε, αναφέροντας: «Αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια είναι ότι πράγματι επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή να αλλοιωθούν στοιχεία».

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…