Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία επιζώντα για την απώλεια της φίλης του – «Είδα την Ιφιγένεια την μισή μέσα και την μισή έξω» (Video)

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει τα όσα είπε για πρώτη φορά ο επιζών, Φάνης Ξανθόπουλος, για το τραγικό δυστύχημα - Εκείνη «έσβησε» στη μοιραία σύγκρουση... εκείνος ζει με την εικόνα της παγιδευμένη στις λαμαρίνες.

5823144

Νέα μαρτυρία από επιζώντα του δυστυχήματος στα Τέμπη σοκάρει με τα όσα περιγράφει, καθώς αφηγείται πως ο ίδιος επέζησε από τη σφοδρή σύγκρουση, αλλά δεν ήταν το ίδιο τυχερή η φίλη του, Ιφιγένεια.

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει τα όσα είπε για πρώτη φορά ο επιζών, Φάνης Ξανθόπουλος, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή περνούσαμε όλοι πολύ όμορφα. Όταν έγινε η σύγκρουση ήταν η στιγμή που αντίκρισα την Ιφιγένεια, τη φίλη μου, μετά το μπαμ. Ήμουν στο τρίτο βαγόνι. Ήμουν μέσα, απλά πετάχτηκα. Όταν σηκώθηκα είδα την Ιφιγένεια, την μισή μέσα και την μισή έξω από το τρένο. Η φωτιά ερχόταν σε εμάς. Μου είπαν πως είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο λαιμό», ανέφερε ο Φάνης Ξανθόπουλος, στο MEGA ο οποίος επέζησε από την σύγκρουση των τρένων, όχι όμως και η φίλη του, Ιφιγένεια.

Έγραψαν με κόκκινη μπογιά μπροστά στη Βουλή τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη (Εικόνες)

«Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα. Ένα μπαμ και ουρλιαχτά. Ο κόσμος προσπαθούσε να βγει από το τρένο. Φώναζα για βοήθεια, αλλά κανείς δεν άκουγε. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί και με βοήθησε. Σηκώσαμε την Ιφιγένεια, περπατούσαμε μέσα από τα συντρίμμια. Είχα το κινητό, πήρα τον πατέρα μου τηλέφωνο, βγήκα να ζητήσω βοήθεια. Όταν προσπάθησα να επιστρέψω, μου είπαν πως έπρεπε να φύγω και να πάω με το ασθενοφόρο», πρόσθεσε.

«Έμαθα εκ των υστέρων τι είχε συμβεί στην Ιφιγένεια. Περίμεναν να βγω από το νοσοκομείο για να μου το πουν», συνέχισε.

«Είναι δύσκολο γενικότερα, έχει μείνει ένα τραύμα. Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Αποφεύγω να θυμάμαι και αυτό είναι το πιο στενάχωρο. Αποφεύγω να θυμάμαι τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, γιατί αν τις φέρω φοβάμαι πως θα μείνω εκεί», πρόσθεσε ο Φάνης για τον χαμό της Ιφιγένειας.

 

Σύμφωνα με όσα είχε πει στα κανάλια ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, η νεαρή από τα Γιαννιτσά βρισκόταν στο τρένο μαζί με τον αρραβωνιαστικό της.

«Επέβαιναν στο τρίτο βαγόνι…ο αρραβωνιαστικός της αφού έγινε το δυστύχημα, απ’ ό,τι θυμάται είχε τις αισθήσεις της, δεν είναι και σίγουρος. Είχε αίματα στο κεφάλι, στο σώμα δεν είχε τραύματα τουλάχιστον εμφανή» ανέφερε ο ίδιος.

Η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη και την οποία αναζητούσαν οι δικοί της μέσω αναρτήσεων στα social media, καθώς αρχικά δεν ήταν ούτε στους αγνοούμενους αλλά ούτε και στους νεκρούς. Δυστυχώς αργότερα τακτοποιήθηκε η σορός της, μέσω ανάλυσης του DNA της.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει» αναφερόταν στη σχετική ανάρτηση του δικηγόρου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…