Newsroom

Newsroom

Τέμπη: «Ακόμα δεν ξέρουμε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία» – Τι καταγγέλλει ο Αντώνης Ψαρόπουλος, σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού (video)

«Η εικόνα είναι αμείλικτη, δίνει ακράδαντα στοιχεία και από τα μέχρι στιγμής συντρέχοντα στοιχεία έχουμε αντιληφθεί ότι πράγματι η εμπορική αμαξοστοιχία, μετέφερε αδήλωτο και επικίνδυνο υλικό», τόνισε ο κ. Ψαρόπουλος

ΤΕΜΠΗ Ατυ 1

H προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη συνεχίζεται με τα κενά να είναι πολλά και τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους επιζώντες να συνεχίζουν να παλεύουν για να δικαιωθούν οι 57 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στα Τέμπη και σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος, μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε και στα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα σχετικά με το ποιο ήταν τελικά το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. Και αυτό διότι προφανώς όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν αυτήν την υπόθεση, δεν έπραξαν στον σωστό χρόνο τις δέουσες ενέργειες», ανέφερε αρχικά.

«Συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αναζήτηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτά αναζητήθηκαν 2,5 μήνες μετά το δυστύχημα.

Είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αν σκεφτεί κάνεις το πρόσφατο παράδειγμα της δολοφονίας του τοπογράφου, όπου οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενεργοποιήθηκαν ακαριαία, και σχεδόν εξιχνιάστηκε η υπόθεση τουλάχιστον για τον φυσικό αυτουργό, από την λήψη εικόνας από τόσες πολλές κάμερες, αναρωτιέται κάνεις γιατί δεν έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στο δυστύχημα των Τεμπών», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Οπτικό υλικό από τους σταθμούς στους οποίους διήλθε η επιβατική αμαξοστοιχία, ζητήθηκε σε 7 μέρες από το δυστύχημα. Κάτι τέτοιο δεν έλαβε ποτέ χώρα για την εμπορική αμαξοστοιχία. Είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα το οποίο γεννά πολλά ερωτήματα περαιτέρω.

Μιλάμε για 6 σκληρούς δίσκους, οι κάμερες είναι πολύ περισσότερες από τους σταθμούς όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία. Δεν έχουν αντληθεί και δεν έχουν κατασχεθεί οι σκληροί δίσκοι μόνο του εμπορικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Είναι όλων των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία μέχρι και τους Νέους Πόρους. Μιλάμε για 15 σκληρούς δίσκους όπου εδώ στην Ελλάδα δεν κατάφερνα να ανακτήσουν υλικό εκείνης της ημέρας.

Γι΄αυτόν τον λόγο αυτοί οι σκληροί δίσκοι εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει μία πιο εξειδικευμένη προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων. Είναι περίπου 2,5 μήνες, ακόμα δεν έχουμε πάρει κάτι στα χέρια μας», σημείωσε ο κ. Ψαρόπουλος.

Αναφορικά με την εκτίμηση για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, ο σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού τόνισε:

«Κατά την άποψή μου, το ζήτημα αυτό είναι σοβαρότερο του μπαζώματος γιατί εδώ έχουμε απώλεια εικόνας.

Η εικόνα είναι αμείλικτη, δίνει ακράδαντα στοιχεία και από τα μέχρι στιγμής συντρέχοντα στοιχεία έχουμε αντιληφθεί ότι πράγματι η εμπορική αμαξοστοιχία, μετέφερε αδήλωτο και επικίνδυνο υλικό.

Συνεπώς θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός συντομότερα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε αιτήματα πριν κάθε υπεύθυνο για να αναζητηθεί αυτό το υλικό.

Και όχι μόνο να αναζητηθεί, αλλά να κατασχεθεί. Εξ όσων γνωρίζουμε πριν φύγουν στο εξωτερικό αυτοί οι 15 σκληροί δίσκοι, επανεγγράφονταν στους σκληρούς δίσκους οπτικό υλικό, επί 5 μήνες και παραπάνω από το χρονικό σημείο που έγινε το δυστύχημα».

«Ακόμα αναμένουμε και έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες. Επίσης το αίτημα του ανακριτή για να δοθεί μία σαφής απάντηση.

Το ζήτημα είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία που θα αναδείκνυαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης και υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να οδηγηθούμε στην δίκη με αρκετά αναπάντητα ερωτήματα», κατέληξε σε ερώτηση για την έρευνα του ΕΜΠ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Τσελίκας έριξε… χαστούκι στον καφέ ταξιδιώτη στο λιμάνι του Πειραιά (video)

Ο καλύτερος Έλληνας είναι μαύρος

Ροζ σκάνδαλο: Τουρκάλα δημοσιογράφος αποκάλυψε τη σχέση της με έλληνα διπλωμάτη

Τεντόγλου: Ο λόγος που αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων