Τάζει πάλι επιστροφή στην κανονικότητα ο Μητσοτάκης

Σε ένα νέο ρεσιτάλ άμμετρης αισιοδοξίας επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάrιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ελληνική οικονομία μετά την πανδημία, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και τις μεταρρυθμίσεις.

5278341 1

Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, το έπαιξε Πυθία και  ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φτάνει στο τέλος της», φέρνοντας ως παράδειγμα τους δύο τομείς στους οποίους η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για ανάσχεση του τρίτου κύματος της πανδημίας: τους εμβολιασμούς και τα self test, αφήνοντας στην άκρη για ακόμη μια φορά την «παράμετρο του ΕΣΥ» που από τον περασμένο Μάρτιο έχει αναλάβει να σηκώσει ένα τεράστιο φορτίο, με πενιχρή βοήθεια από την κυβέρνηση.

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος», ανέφερε γεμάτος αισιοδοξία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του, θέτοντας ως ορόσημο τα μέσα Μαΐου (παράλληλα με το άνοιγμα του τουρισμού) για την επανεκκίνηση της χώρας. Και όλα αυτά τα ανέφερε ο πρωθυπουργός την ώρα, που μάθαμε ότι δεν θα κάνουμε Πάσχα εκτός Αττικής, από τον Αρχιεπίσκοπο και όχι  από τους λοιμοξιωλογους! 

Παράλληλα, κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας, και τόνισε ότι αυτή η αισιοδοξία τεκμηριώνεται από την εξαιρετικά υψηλή εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η Ελλάδα, ειδικά στους κύκλους των ξένων επενδυτών. «Είμαι αισιόδοξος, διότι, εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο της πανδημίας για να δρομολογήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική», είπε μεταξύ άλλων την ώρα που προωθεί νομοσχέδιο – «οδοστρωτήρα» για τα εργασιακά.

Τέλος, για άλλη μια φορά δεν παρέλειψε να θριαμβολογήσει ότι η χώρα τα πάει καλύτερα από άλλες, παρότι στις αρχές Απριλίου η Ελλάδα βρισκόταν στη 14η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

«Και είμαι, επίσης, αισιόδοξος διότι η Ελλάδα σε πείσμα κάποιων που προέβλεπαν τα χειρότερα τελικά -καθώς μπορούμε πια να κάνουμε με αρκετή ασφάλεια έναν απολογισμό του πως διαχειρίστηκαν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την πανδημία- τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο πρωθυπουργός.
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…