Ταυτοποιήθηκε το DNA – Είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Στον Τάκη Μαυρίκο ανήκει και επιβεβαιωμένα η σορός του άνδρα που ανασύρθηκε από την Porsche Cayenne η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό. Το εργαστήριο της Αστυνομίας ταυτοποίησε με τη μέθοδο του DNΑ πως ο νεκρός άνδρας είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη».

575aa47f1dc5247c588b47c7 1

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του πτώματος, ο Παναγιώτης Μαυρίκος πέθανε από τη φωτιά.

Η έρευνα θα συνεχιστεί στα τοξικολογικά εργαστήρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός είκοσι ημερών.

Σημειώνεται πως η σύζυγος του εκδότη της «Ακρόπολης» και κατηγορούμενου για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, ταυτοποίησε πως πρόκειται για τον άνδρα της από τα τιμαλφή που βρέθηκαν στο πτώμα.

Επίσης, σύζυγος του Τάκη Μαυρίκου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που είχε εξαγγείλει από χθες ο Αλέξης Κούγιας. 

Δολιοφθορά ή τραγικό δυστύχημα;

Το πρώτο σενάριο που ερευνάται από τις Αρχές για τον τραγικό θάνατο του Μαυρίκου είναι αυτό της δολιοφθοράς στο όχημα. Ενδελεχώς ερευνάται για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που ο εκδότης της Ακρόπολης επί μία περίπου ώρα στάθμευσε σε δρόμο του Αμαρουσίου, πριν δηλαδή βγει στην Αττική Οδό, όντας επαγγελματικό ραντεβού.

Αυτό που σημειώνεται από αστυνομικές πηγές είναι πως το σύρσιμο στο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας δεν δικαιολογεί κάποιον σπινθήρα από την τριβή που να προκάλεσε τέτοιας έκτασης πυρκαγιά. Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τα τελευταία δευτερόλεπτα είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει πριν το αυτοκίνητο καταλήξει στο στηθαίο. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ηχηρή έκρηξη που ακούστηκε από το όχημα του Μαυρίκου.

Το ερώτημα που μοιάζει δύσκολο να απαντηθεί είναι γιατί ο Τάκης Μαυρίκος δεν βγήκε έστω και στα δευτερόλεπτα που είχε στη διάθεσή του από το όχημα, πριν αυτό παραδοθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες.


Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς. Και σε αυτό, μεγάλος εχθρός είναι η φωτιά που τύλιξε το όχημα, γεγονός που μπορεί να έσβησε τα όποια στοιχεία.

Αξιοσημείωτο ότι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος δεν εντόπισαν κάποιον κρατήρα που να υποδηλώνει έκρηξη μηχανισμού. Την απάντηση θα δώσουν τα εργαστήρια τα οποία σαρώνουν το αυτοκίνητο προκειμένου να εντοπίσουν κάτι ύποπτο που μπορεί να παραπέμψει σε κάποιο είδος μηχανισμού.

Παράλληλα, με τα εργαστήρια γίνεται και έρευνα από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας για τη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο εκδότης, καθώς και τον χώρο όπου στάθμευε το αυτοκίνητό του και αν κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Το επόμενο και σημαντικό βήμα είναι η εξέταση από εμπειρογνώμονες του μηχανολογικού τμήματος του αυτοκινήτου, αν δηλαδή μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι ύποπτο στα φρένα ή κάπου αλλού.

Δεύτερο τη τάξει σενάριο είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που να έχει σχέση με την κατάσταση του οχήματος. Να συνέβη π.χ. κάποιο βραχυκύκλωμα, να υπήρξε κάποια φθορά σε καλώδια ή υπερθέρμανση των φρένων. Θα εξετάσουν ακόμα και την περίπτωση να υπήρξε διαρροή βενζίνης ή υγραερίου αν είχε γίνει τέτοια μετατροπή στο όχημα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, είχε ξεκαθαρίσει πως επικοινώνησε μετά το τραγικό γεγονός με τον μηχανικό που είχε πλήρη εικόνα για την κατάσταση του οχήματος και εκείνος του αποσαφήνισε πως αυτό ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.


Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Αλέξης Κούγιας εκτός του άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τα αίτια της τραγωδίας στην Αττικής Οδού, γνωστοποίησε επίσης ότι η οικογένεια Μαυρίκου θα υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Έτσι κι έγινε, αφού η σύζυγος του Μαυρίκου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τον γνωστό ποινικολόγο να έχει τονίσει από πρωτύτερα ότι η κίνηση αυτή έγινε επειδή η οικογένεια θέλει πρόσβαση στη δικογραφία τα επόμενα 24ωρα

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε 100% αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα, είναι μια δικονομική κίνηση» είχε πει.  

Όπως είπε εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα από αυτη του ατυχήματος – αν και το αυτοκίνητο ήταν καλά συντηρημένο όπως βγήκε από το εργοστάσιο – έως την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, το να έγιναν, δηλαδή, όλα με εγκληματικό σχέδιο.

Ο κ. Κούγιας είπε ότι από χθές έχει επικοινωνήσει με μια σειρά τεχνικών συμβούλων – έναν πυροσβέστη, έναν μηχανολογο και έναν ειδικό περί των εκρήξεων.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ