«Ταξικά μονομερής και αντιπεριβαλλοντική η πολιτική της ΝΔ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να μετατρέψει αυτήν την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση σε ευκαιρία εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών στόχων και οικονομικών συμφερόντων».

73092784 804271396675168 5449537024371458048 n

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει βρει ευκαιρία να «εγκαθιδρύσει ένα νέο καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και συνολικά της δημόσιας ζωής». Σημείωσε ότι ενδεικτικά της αντίληψης και των πρακτικών διακυβέρνησης της ΝΔ είναι «τα δώρα των 20 εκατομμυρίων σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση «βρίσκει ευκαιρία για μια πολιτική πλήρους απορρύθμισης και αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, της οικονομίας, αλλά και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Ως προς την αγορά εργασίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ασκεί μια ακραία, ταξικά μονομερή πολιτική όπου εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης από τη μια μέρα στην άλλη εργαζόμενοι μετατρέπονται σε άνεργους επιδοματούχους, θεσμοθετείται η αρχή «μισή δουλειά-μισός μισθός», δεν υπάρχει καμία προστασία από τις απολύσεις, σε αντίθεση με αυτά που ψευδώς ισχυρίζονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης, ενώ υπάρχουν τεράστια τμήματα του εργαζόμενου πληθυσμού όπως οι εποχικοί, οι καλλιτέχνες, οι μερικώς απασχολούμενοι που δεν καλύπτονται από κανένα μέτρο».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε μια συνολική και ακραία απορρύθμιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.» Ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να μηδενίσει το κοντέρ στην περιβαλλοντική νομοθεσία επικαλούμενη τα γραφειοκρατικά βάρη. Και έτσι κάνει μια συγκεκριμένη επιλογή απορρυθμιστικού χάους: με τους δασικούς χάρτες, με τις ασφυκτικές προθεσμίες στη δημόσια διοίκηση και την εισαγωγή ιδιωτών αξιολογητών, με τις χαριστικές ρυθμίσεις στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, με τη ζωνοποίηση των περιοχών Natura, και με την κατάργηση των φορέων διαχείρισης των περιοχών Natura».

Σημείωσε δε, ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι «θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια τεχνολογία εξουσίας για να μπορεί να κάνει ειδικές διευθετήσεις εξυπηρέτησης συμφερόντων. Με αυτήν την τεχνολογία έφερε η ΝΔ τη χώρα στην καταστροφή το 2010. Διότι μόνο μέσω της απορρύθμισης μπορεί να εξυπηρετήσει τα φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Υπουργός έκανε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ με διαστρεβλώσεις και ψέματα. Ως προς τους δασικούς χάρτες, επικαλέστηκε ότι υπάρχουν 170.000 αντιρρήσεις και επικαλείται αυτό το πρόβλημα για να ακυρώσει την μεγάλη μεταρρύθμιση των δασικών χαρτών. Έτσι θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς δασικούς χάρτες».

Ως προς τις περιοχές Natura ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αντί, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να κρίνονται ad hoc οι δραστηριότητες στις περιοχές Natura, η κυβέρνηση έκανε μια γενική συνταγή όπου λέει ότι σε όλες τις περιοχές Natura επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες».

Ως προς τις άδειες για υδρογονάνθρακες ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «στη μοναδική άδεια που χορηγήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε τα Ιόνια νησιά δεν υπάρχει οικόπεδο που να βρίσκεται σε περιοχή Natura».
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…