Newsroom

Newsroom

Το ταξίδι της φάλαινας: Online πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα

Το σινεμά συνεχίζει και η StraDa Films παρουσιάζει σε πανελλαδική online πρεμιέρα την ταινία Το Ταξίδι της Φάλαινας, του Philipp Yuryev.

ταξιδι της φαλαινας

H StraDa Films παρουσιάζει ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο να πηγαίνεις σινεμά. Η ταινία Α΄προβολής ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ | THE WHALER BOY, η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα προβάλλεται από 21 Ιανουαρίου online και χωρίς συνδρομή μέσω του ιστοτόπου της StraDa Films. Στους θεατές παρέχεται η δυνατότητα να προαγοράσουν virtual εισιτήρια (e-εισιτήρια) και να ενισχύσουν έτσι την αίθουσα της επιλογής τους. Ένας νέος τρόπος να πηγαίνεις κινηματογράφο!

Μετά από την επιτυχημένη πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας ΛΑΡΑ μέσα από τον ιστότοπο της StraDα που αγκάλιασε το κοινό και έδωσε τη δυνατότητα στήριξης σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες αίθουσες, συνεχίζουμε δυναμικά με ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ. Δείτε την ταινία ψηφιακά (online) από τη StraDa Films (StraDae-cinema) σε συνεργασία με κινηματογραφικές αίθουσες. Ο θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία online, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας ένα ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket) και ενισχύοντας έτσι την αίθουσα επιλογής του.

Η StraDa δίνει τη δυνατότητα σε αίθουσες-συνεργάτες της, να συμμετέχουν στο online virtual release ταινιών της Α’ Προβολής παρά το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα κλειστές λόγω covid. Ο θεατής μπορεί έτσι να στηρίξει και έμπρακτα την αίθουσα που αγαπά, με αγορά e-ticket, μέσω ειδικουπαραθυρου/”virtualγκισέ”της συνεργαζόμενης αίθουσας που επιλέγει.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το ταξίδι της φάλαινας – Kitoboy (TheWhalerBoy) Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο onlinechat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Βραβεία – Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ

H ταινία εντυπωσίασε στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως ταινία έναρξης, ενώ κατέκτησε και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2020.

 

Συντελεστές

Σενάριο: Philipp Yuryev

Σκηνοθεσία: Philipp Yuryev

Παίζουν: Vladimir Onokhov, Vladimir Lyubimtsev, Kristina Asmus

Έτος: 2020

ΑΚΑ: The Whaler Boy| Kitoboy

Διάρκεια: 93′
Χώρα: Ρωσία, Πολωνία, Βέλγιο
Γλώσσα: Ρώσικα

Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online, χωρίς συνδρομή.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…