Newsroom

Newsroom

Ταξίδι στην Τούμπα με «μεροκάματο» 40 ευρώ είχε εγκρίνει για τον εαυτό του ο Αυγενάκης

Εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η δαπάνη την οποία ενέκρινε για τον εαυτό του και στη συνέχεια ακύρωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης για να παρακολουθήσει αγώνα στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άγιαξ, εγκρίνοντας στα έξοδά του όχι μόνο διαμονή και εισιτήρια, αλλά και «ημερήσια αποζημίωση» 40 ευρώ. 

EK Avgenakis

Μετά από πρόσκληση της διοίκησης του ΠΑΟΚ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ώστε να βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας  για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση μεταξύ του δικέφαλου του Βορρά με τον Άγιαξ, ο Λευτέρης Αυγενάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, όπως προκύπτει, ο ίδιος ενέκρινε δαπάνη για τον εαυτό του ύψους 424 ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνονται έξοδα για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής αξίας 220 ευρώ, το κόστος διαμονής στη Θεσσαλονίκης ύψους 164 ευρώ αλλά και τα ελάχιστα και απαραίτητα για την ημερήσια αποζημίωσή του για τα μικροέξοδα στο ταξίδι του, αξίας 40 ευρώ. 

Τελικώς, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος την ίδια ημέρα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ ότι δεν θα μπορέσει να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσει τον αγώνα και η δαπάνη ακυρώθηκε. 

Ωστόσο το ηθικό ζήτημα που εγείρεται εύλογα, έχει να κάνει με την απόφαση και νοοτροπία που αποκαλύπτει η εν λόγω δαπάνη για το πώς αντιλαμβάνονται τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ τα χρήματα των φορολογούμενων.

Ο υπουργός εγκρίνει δαπάνη για τον εαυτό του για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου και για να παραστεί δεν διστάζει να δικαιολογήσει για τον εαυτό του, «ημερήσια αποζημίωση», ενός ποσού της τάξης των 40 ευρώ, το οποίο αρνείται να βάλει από την τσέπη του. 

Δείτε παρακάτω τη σχετική δαπάνη