Newsroom

Newsroom

TASS: Ελικόπτερο που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία μετέφερε στελέχη του ΝΑΤΟ

Η ηγεσία της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, πληροφορήθηκε πως το ελικόπτερο που καταρρίφθηκε από την πολιτοφυλακή την Πέμπτη μετέφερε συμβούλους από το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Επιχειρήσεων της ΛΔΝ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

5800f3d51dc52429768b457f

«Υπήρχαν διάφοροι στρατιωτικοί σύμβουλοι από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στο ελικόπτερο κατά την διάρκεια πολεμική πτήσης» δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπασούριν. Σύμφωνα με την ΛΔΝ το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στα περίχωρα της Κρασνογκοροβκα. Πηγές αναφέρουν πως η περιοχή ήταν «κλειδωμένη» και οι επικοινωνίες κινητών διακόπηκαν.

Την Πέμπτη ο επικεφαλής της ΛΔΝ ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη στρατιωτικών ελικοπτέρων προσπάθησε να επιτεθεί στις θέσεις της πολιτοφυλακής της ΛΔΝ, αλλά το ελικόπτερο καταρρίφθηκε.

Η προηγούμενη φορά που ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε εναέρια μέσα κατά την διάρκεια εχθροπραξιών ήταν στις 19 Ιανουαρίου, όταν μερικά Σουχόι Su-25 εθεάθησαν να πετούν πάνω από το Ντονμπάς.

Η Συμφωνία του Μινσκ στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 απαγορεύει την χρήση στρατιωτικών αεροπλάνων και τηλεκατευθυνόμενων αεροχημάτων κατά μήκος της ζώνης κατάπαυσης του πυρός. Εξαιρεί μόνο τηλεκατευθυνόμενα αεροχήματα του ΟΑΣΕ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…