Newsroom

Newsroom

Τάσος Δούσης για φωτιές: «Τα δέντρα και τα ζώα δεν ψηφίζουν γι’ αυτό τα αφήνουμε να πεθάνουν»

«Ο πόλεμος με την φωτιά δεν χάνεται την ώρα της μάχης σώμα με σώμα αλλά στην πρόληψη», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Τάσος Δούσης

τάσος δούσης

Ένα μακροσκελές σχόλιο του Τάσου Δούση για την τραγωδία που βιώνει η χώρα με τις φωτιές έχει προκαλέσει αίσθηση.

Γράφει αναλυτικά ο Τ. Δούσης σε ανάρτηση του για τις φωτιές, το παράδειγμα των ξένων χωρών και τη λειτουργία του κράτους και της πολιτείας:

«Τα δέντρα και τα ζώα δεν έχουν ψήφους γι αυτό τα αφήνουμε να πεθάνουν!

Να πούμε μερικές αλήθειες που δεν ακούμε πουθενά και από κανέναν!

Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας πυροσβέστης ανα 453 κατοίκους. Έχουμε τα περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα στην Ευρώπη! Πχ Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν τον ίδιο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων! Επίσης στα πτητικά μέσα πυρόσβεσης,η Γαλλία διαθέτει 64 εμείς 92!

Αντίστοιχα νούμερα έχουμε σε σύγκριση με όλες τις χώρες στην Ευρώπη . Κι όμως στην Ελλάδα καίγονται 10 φορές παραπάνω στρέμματα δάσους σε σχέση με την Γαλλία. Γιατί; Διότι ο πόλεμος με την φωτιά δεν χάνεται την ώρα της μάχης σώμα με σώμα αλλά στην πρόληψη.

Και τι είναι αυτή η πρόληψη; Πρόσφατα έκανα ένα ρεπορτάζ στην Φλωρεντία και έμαθα τι κάνουν οι Ιταλοί για την προστασία του δάσους. Πρώτα απ όλα μαρκάρουν όλα τα δέντρα ένα προς ένα με βάση την ηλικία τους,αυτό το λένε ενεργειακή διαχείριση δασών.

Ομάδες εθελοντών αλλά και αρμόδιες υπηρεσίες μπαίνουν στα δάση και τα καθαρίζουν,απομακρύνουν την καύσιμη ύλη,τα φροντίζουν να είναι σε λειτουργία οι δασικοί δρόμοι,να είναι σε λειτουργία πυροσβεστικοί κρουνοί,να είναι εν λειτουργία οι αντιπυρικές ζώνες. Κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας από το χειμώνα.

Επιτηρούν με drone σε 24h βάση τα δάση, παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις παρανομιών και φυσικά ούτε για αστείο δεν επιτρέπεται η παράνομη δόμηση. Εμείς μένουνε στην προμήθεια επαρκή εξοπλισμού. Δεν μας σώζει κύριοι και 1000 αεροπλάνα να είχατε. Τους μόνους που σώζουν είναι τους μεσάζοντες. Αποφασίστε η θα παραδοθούμε στο δε βαριέσαι…Κλιματική αλλαγή καύσωνας,άρα θα καούμε,η θα δράσουμε αποφασιστικά. Πρώτα απ όλα χρειαζόμαστε ένα σχέδιο!

Να σώσουμε ζώα και δάση. Θέλουμε σε 40 μέρες σχέδιο δράσης με ορίζοντα στα δυο με τρία χρόνια, αντιγράφουμε ΤΩΡΑ πρακτικές Γαλλίας Ιταλίας και φέρνουμε για βοήθεια ειδικούς. Τοποθετούμε στην ιεραρχία πρόσωπο κοινής αποδοχής υπέρ κομματικό και τον βάζουμε να λογοδοτεί κάθε 3 μήνες στην Βουλή. Τα δάση και τα ζώα δεν ψηφίζουν αλλά είναι το μέλλον των παιδιών μας,δεν θα το αφήσουμε στα χέρια άβουλων και επαγγελματιών καρέκλας!»

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…