Newsroom

Newsroom

"Τάπα" Γκάμπριελ σε Σόιμπλε για την Ελλάδα: Γι' αυτό οι Γερμανοί έχουν τόσο κακή φήμη!

Βολές κατά του Σόιμπλε εξαπέλυσε με φόντο την Ελλάδα.= ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

58d586ee1dc524485b8b4907

«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Γκάμπριελ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild σημείωσε ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».

Ο κ. Γκάμπριελ είχε αφήσει νωρίτερα αιχμές εναντίον των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα.

«Ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Φυσικά, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ήδη εφαρμόσει πολλές απ’ αυτές» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας για την τρέχουσα αξιολόγηση» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, τόνισε πως «για να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα στη συνταξιοδοτική και εργασιακή μεταρρύθμιση».

Σήμερα το πρωί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την πρόταση Γκάμπριελ για την παροχή περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα και την Ε.Ε., λέγοντας πως «κινείται προς την εντελώς λάθος κατεύθυνση και στέλνει λάθος μήνυμα».

Πρόσθεσε ότι «για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της».