Αναβλήθηκε η κηδεία του 37χρονου σμηναγού, Δημήτρη Πέτρου, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την πτώση του phantom στην Τανάγρα κατά την διάρκεια επιδείξεων, στο πλαίσιο της Athens Flying Week.
Η κηδεία του αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στα Ιωάννινα, όμως τελικά δεν θα γίνει λόγω καθυστέρησης στις απαραίτητες ιατροδικαστικές ενέργειες που οδήγησαν στην ακύρωση του προγραμματισμού.
Όπως έγινε γνωστό, η νέα ημερομηνία, καθώς και η ακριβής ώρα που θα ειπωθεί το ύστατο χαίρε στον αδικοχαμένο πιλότο, θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις κλείσει και τυπικά ο κύκλος των ταυτοποιήσεων.
Πιο συγκεκριμένα το ζήτημα που προέκυψε αφορά αποκλειστικά την τυπική αναγνώριση των σορών των δύο στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, του 37χρονου Δημήτρη Πέτρου και του 40χρονου Ιωάννη Μπλέσια.
Σημειώνεται ότι ήδη για τον 37χρονο σμηναγό έχει δοθεί το απαραίτητο δείγμα γενετικού υλικού από τον πατέρα του, με τις αρχές να συνεχίζουν τον κύκλο των ερευνών με απόλυτη σχολαστικότητα.
Η ενημέρωση για την αναβολή της σημερινής τελετής έγινε επίσημα από τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, Νίκο Βαΐτση, ο οποίος εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση της οικογένειας.
«Μετά από επικοινωνία της οικογένειας του 37χρονου Σμηναγού Δημήτρη Πέτρου, που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα, ενημερώνω ότι η κηδεία του δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Οι απαραίτητες διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και, για τον λόγο αυτό, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημέρα και ώρα, που θα γνωστοποιηθούν μόλις οριστικοποιηθούν.
Σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους, που βιώνουν τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος.
Τραγικό είναι και το γεγονός πως ο 37χρονος αεροπόρος το ερχόμενο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου θα βάφτιζε την κόρη του στην περιοχή του Κατσικά στα Ιωάννινα, εκεί όπου τώρα, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να γίνει η κηδεία του.
Διαβάστε επίσης:
Τανάγρα: Τα σενάρια που εξετάζονται για την συντριβή του Phantom – Στο επίκεντρο τα τελευταία λεπτά
«Υγιής επιχειρηματικότητα», κέρδη και φέρετρα
Ερωτηματικά και οργή πανελλαδικά για τον θάνατο των δύο πιλότων σε show που διοργάνωσε ιδιώτης
Συνετρίβη αεροσκάφος Phantom στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Athens Flying Week
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια