«Ταμείο Ανάκαμψης: Από τους πανηγυρισμούς, στην πραγματικότητα»

«Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων "μεταρρυθμίσεων" μνημονιακού τύπου» υπογραμμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για το Ταμείο Ανάκαμψης

5103978 1

«Κάθε μέρα που περνάει, η πραγματικότητα διαψεύδει την τεχνητή κυβερνητική προπαγάνδα για τη “μεγάλη επιτυχία της χώρας” σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνει πως «οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έφυγε από το Συμβούλιο Κορυφής με 7 δισ. λιγότερες επιχορηγήσεις, δηλαδή σχεδόν 4% του ΑΕΠ, από ό,τι προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν». Επιπλέον ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο πήρε λιγότερα από όσα λέει, αλλά υποσχέθηκε πολύ περισσότερα από όσα ισχυρίζεται».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει πως η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θέσπιση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης του Ταμείου με αυξημένες εξουσίες που συνδέει την εκταμίευση με την υλοποίηση επώδυνων «μεταρρυθμίσεων» μνημονιακού τύπου. Επ’ αυτού προσθέτει ότι «οι πληροφορίες για το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη -το οποίο η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει κρυφό παρά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για “μεταρρυθμίσεις” λιτότητας που η ίδια η κυβέρνηση σχεδιάζει». «Αυτές δηλαδή που θέλουν να επιβάλλουν στις χώρες του Νότου οι αντιδραστικές δυνάμεις του Βορρά», σχολιάζει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη καθημερινά με τη δίνη της ύφεσης και την επιστροφή στις μέρες της ανασφάλειας» και πως «δεν έχει ανάγκη ψεύτικους πανηγυρισμούς, αλλά σχέδιο, συμμαχίες και διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…