Τάκη Χατζή, ακόμα περιμένουμε να μας πεις ποιος τσέπωσε τα εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αν η δημοσιογραφία κινούταν στα πρότυπα του Τάκη Χατζή, τότε τα ρεπορτάζ θα ήταν κουίζ και οι αποκαλύψεις ένα φανταστικό σταυρόλεξο σε κάποιο ένθετο παρέα με κανά σουντόκου που θα λύναμε στην παραλία πίνοντας μοχίτο.

Τάκης Χατζής φωτοa

Ένας ολόκληρος μήνας κοντεύει να περάσει και οι αποκαλύψεις που μας έταξε με κουίζ μέσω twitter ο Τάκης Χατζής για offshore εταιρείες που πήραν εκατομμύρια ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα να δημοσιευτούν. Ακόμα να πάρει πάνω του το ρεπορτάζ, να το υπογράψει και να το κάνει πρώτο θέμα. Να το προβάλλει σε όλα τα διαδικτυακά του ΜΜΕ.

Ξέρετε, αυτά που πήραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μετά από πρόταση μάλιστα της κουμπάρας του, της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, συζύγου του Σταμάτη Πουλή. Και οι δυο, είναι διωκόμενοι σήμερα για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν όμως και συνεργάτες με την κουμπάρα τους, Αντιγόνη Χατζή, σύζυγο του Τάκη. Όπως αποκάλυψε το Documento, είχαν εταιρεία – φάντασμα στη Βουλγαρία.

Εντελώς τυχαία, μια ημέρα πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα με την αποκάλυψη, ο Τάκης Χατζής ξεκίνησε τα τιτιβάσματα. Έγραφε το ένα κουίζ μετά το άλλο. Το θέμα τους; Εκατομμύρια ευρώ που τσέπωσαν κάποιοι, κάπως, κάποτε και κάπου από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μας μίλησε έτσι αόριστα για έναν ιδιοκτήτη μιας παναμέζικης offshore που πήρε πάνω από 2 εκατ. ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μας είπε για έναν ιδιοκτήτη μιας μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας που «τσέπωσε περίπου 7.000.000€ και σήμερα κάνει δημοσκοπήσεις για μεγάλο κόμμα εξουσίας». Μας είπε για υπουργείο που πληρώνουν εταιρεία σεκιούριτι για να φυλάει γραφείο υφυπουργού που «δεν υπάρχει». Μας είπε και για δημοσιογράφο που «υπηρετούσε σε δημόσιο οργανισμό και πήρε 2,5 εκατ. ευρώ» και μετά έγινε… φαντομάς.

Τελικά, σαν φαντομάς εξαφανίστηκε το ρεπορτάζ. Οι αποκαλύψεις κάηκαν και ο Χατζής κρύφτηκε πίσω από τον καπνό που άφησαν τα κουιζάκια του. Όταν χρήστες του twitter τον ρώτησαν πότε τελικά θα δημοσιεύσει τα ονόματα και τα στοιχεία για την τεράστια ρεμούλα του ΚΕΕΛΠΝΟ που ο ίδιος κατήγγειλε με τα όσα ανέφερε, τους κάλεσε να πάνε στα γραφεία του newspost στο Μαρούσι.

Εκεί λέει, θα τους έδινε όποιες απαντήσεις ήθελαν. Θα τους έδινε και το δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσουν για να τα δουν όλοι. Ήλπιζε μάλιστα να βρουν τον χρόνο και να πάνε.

Προσέξτε. Ένας δημοσιογράφος που υποτίθεται έχει τα στοιχεία στα χέρια του, προαναγγέλλει αποκαλύψεις για απίστευτες παρανομίες και εκατομμύρια ευρώ που τσέπωσαν κάποιοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και αντί να τα δημοσιεύσει, καλεί όποιον θέλει να μάθει να τον επισκεφτεί στο γραφείο του. Να του ψιθυρίσει μάλλον ό,τι ξέρει στο αυτί. Ποιος ξέρει, ίσως να τον κεράσει και κανά καφέ και να βάλει και κάποιον να του διαβάσει το φλιτζάνι.

Η συμπεριφορά του Τάκη Χατζή δεν θυμίζει αυτή ενός σοβαρού δημοσιογράφου. Θυμίζει αυτήν ενός μικρού παιδιού που το πιάνεις την ώρα της σκανταλιάς. Αντί να παραδεχτεί ότι έκανε κάτι λάθος, ότι έσφαλε, σου «δίνει» αμέσως κάποιον άλλον. «Αυτός το έκανε κύριε. Αυτός κύριε έκανε χειρότερα. Πήρε περισσότερα». Μια ημέρα πριν την αποκάλυψη του Documento, ξεκίνησε να κουνάει το δάχτυλο και να υπόσχεται αποκαλύψεις με κουίζ.

Ευτυχώς για όλους μας, η δημοσιογραφία δεν γίνεται ούτε με κουιζάκια, ούτε με σταυρόλεξα και σουντόκου. Ο Τάκης Χατζής μίλησε για ένα τεράστιο σκάνδαλο χωρίς να έχει υπογράψει μέχρι και σήμερα ρεπορτάζ με ονόματα και στοιχεία. Τα πράγματα είναι απλά.

Είτε έλεγε ψέματα είτε εκβίαζε κάποιους.

Αν όντως έχει στα χέρια του τέτοια αποκαλυπτικά στοιχεία, ας αφήσει τα παιχνίδια και ας πράξει αυτό που οφείλει ως δημοσιογράφος. Να τα δημοσιεύσει. Να τα στείλει στον εισαγγελέα. Ή στην τελική, ας τον καλέσει ο εισαγγελέας μόνος του, για να τα παραδώσει. Ό,τι άλλο είναι απλά μέρος ενός ανόητου παιχνιδιού.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους