Newsroom

Newsroom

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, με την υπογραφή της μεταβίβασης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τον σκοπό της αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

58654d521dc5244d408b45c9

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είχε πλειοδοτήσει η σύμπραξη των εταιρειών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund II L.P.» και «NCH Balkan Fund L.P.».

Το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας από τη NCH Capital ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια. Τέλος, σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.μ. και μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.μ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η NCH Capital Inc., με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς επενδύσεις. Οι δραστηριότητες της επεκτείνονται σε όλην την Ευρώπη και διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 3 δισ. δολαρίων. Θεωρείται ένα από τα πιο δραστήρια funds στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης, με παρουσία σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Δηλώσεις επενδυτή

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον η επένδυση της NCH Capital Inc., μέσω των επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται, στην περιοχή Κασσιόπη στην Κέρκυρα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του 100% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε η πλευρά των επενδυτών, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συμβάλει ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάπτυξη του νησιού, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επιπλέον επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην αναβάθμιση του παραθεριστικού προϊόντος της Κέρκυρας.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου υψηλής αισθητικής, κάτω από την ομπρέλα διεθνούς αλυσίδας παγκοσμίου φήμης με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τον αρχικό υπολογισμό των 100 εκ.

Ο προσανατολισμός του έργου στρέφεται προς την αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του φυσικού πλούτου της περιοχής. Η επιλογή μελετητών και αρχιτεκτονικού γραφείου γίνονται με γνώμονα την εξειδίκευση τους στον περιβαλλοντικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό δίνοντας έτσι το στίγμα και τον προσανατολισμό του έργου. Προτίμηση δίνεται στον Έλληνα επαγγελματία, αποδεικνύοντας και εμπράκτως την εμπιστοσύνη της NCH Capital Inc., στο Ελληνικό δυναμικό, φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται σε όλα τα στάδια υλοποίησης και λειτουργίας του έργου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…