Ταινία στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη στο Μουσείο Ακρόπολης – Ελεύθερη σήμερα η είσοδος στα μουσεία της χώρας

Ελεύθερη θα είναι σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου του 1994. Το Μουσείο Ακρόπολης μάλιστα, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

58bd3dd01dc524ef078b45bc

Το βίντεο με τίτλο “Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα” είναι διάρκειας 23 λεπτών και θα προβάλλεται σήμερα από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η ταινία θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του μουσείου ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του.

Ειδικά για σήμερα η είσοδος θα είναι ελεύθερη, τόσο για την παρακολούθηση του βίντεο όσο και για την επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες, Κυριακή, τα μουσεία της χώρας είχαν δωρεάν είσοδο για το κοινό καθώς, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1945 του 2012), όπως αυτή έχει δημοσιευθεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ήταν η πρώτη Κυριακή του μήνα της σεζόν Μαρτίου-Νοεμβρίου.

Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι δε θα απαιτούν κάποιο αντίτιμο εισόδου θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Κυνική δήλωση Συρίγου για τους νεκρούς στα Τέμπη: «Μακάρι το 2043 να λέμε πως ο χαμός τους έγινε η αφορμή να ξυπνήσουμε»

ΣΥΡΙΓΟΣ ΤΕΜΠΗ

Κυνική δήλωση Συρίγου για τους νεκρούς στα Τέμπη: «Μακάρι το 2043 να λέμε πως ο χαμός τους έγινε η αφορμή να ξυπνήσουμε»

Ήδη έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις από το άρθρο του Άγγελου Συρίγου, με τα κυβερνητικά στελέχη…

Οργή Πλακιά για Τριαντόπουλο: «Αν είσαι καθαρός έλα στο ακροατήριο και θα σου πω εγώ αν θα ξανά ανοίξεις το στόμα σου»

plakias

Οργή Πλακιά για Τριαντόπουλο: «Αν είσαι καθαρός έλα στο ακροατήριο και θα σου πω εγώ αν θα ξανά ανοίξεις το στόμα σου»

«Το συμβούλιο δεν έχει ποτέ εξουσία να καταδικάσει κατηγορούμενο», επισημαίνει ο Νίκος Πλακιάς.

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Βορίδη: «Έβαλαν έναν χουντικό, ρατσιστή στο υπουργείο μετανάστευσης» (video)

MixCollage 18 Mar 2025 07 14 PM 373 1

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Βορίδη: «Έβαλαν έναν χουντικό, ρατσιστή στο υπουργείο μετανάστευσης» (video)

Νέα επίθεση από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας στον Μάκη Βορίδη