Newsroom

Newsroom

Ταϊλάνδη: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης πάνω από πέντε άνθρωπα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η…

tailandi 1

Την απαγόρευση της συγκέντρωσης πάνω από πέντε άνθρωπα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ για τις επόμενες 60 ημέρες.

Η απαγόρευση, η οποία επί της ουσίας αφορά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ο οποίες οργανώνονται στην πρωτεύουσα από τις αρχές Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον ασκούντα χρέη υπουργού Εργασίας και διοικητή του Κέντρου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (CMPO) Τσαλέρμ Γιομπάμρουνγκ.

«Οι συγκεντρώσεις πέντε ή περισσοτέρων ατόμων σε περιοχές που έχει απαγορεύσει η CMPO δεν επιτρέπονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας The Nation. «Δεν επιτρέπονται ενέργειες οι οποίες υποκινούν αναταραχές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το CMPO σημείωσε εξάλλου ότι με βάση το διάταγμα για την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.