Ταϊλάνδη: Ανέστειλαν την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας 3,5 εκατ. δολαρίων οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την καταβολή 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια που αναμενόταν να χορηγήσουν στην Ταϊλάνδη, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο…

tailandi 7

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την καταβολή 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια που αναμενόταν να χορηγήσουν στην Ταϊλάνδη, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο αυτής που δίδει ετησίως η Ουάσινγκτον στην Μπανγκόκ, εξαιτίας του πραξικοπήματος που έγινε χθες από τον στρατό στην χώρα αυτή.

Οι ΗΠΑ πρόκειται επίσης να εξετάσουν τι θα κάνουν όσον αφορά την υπόλοιπη βοήθειά τους προς την Ταϊλάνδη, η οποία ανήλθε σε συνολικά 10,5 εκατομμύρια δολάρια το 2013, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ.

«Ήδη αναστείλαμε» τη χορήγηση βοήθειας ύψους «περίπου 3,5 εκατομμυρίων» δολαρίων σε βοήθεια στον στρατό της Ταϊλάνδης.

«Ετοιμαζόμαστε να εξετάσουμε όλα τα προγράμματά μας για να δούμε αν θα αναστείλουμε κι άλλα σχέδια βοήθειας από αυτά που έχουμε», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα εξετάσει λεπτομερώς την χρήση της βοήθειας που καταβάλλει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Asean, για να δει ακριβώς ποια ποσά λαμβάνει η Ταϊλάνδη μέσω αυτών.

Βάσει της νομοθεσίας τους, οι ΗΠΑ υποχρεούνται να αναστείλουν την βοήθεια που προσφέρουν σε χώρες στις οποίες ανατρέπεται η κυβέρνηση με πραξικόπημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι καταδίκασε απερίφραστα το στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε χθες στην Ταϊλάνδη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αιτιολογία γι’ αυτήν την ενέργεια και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της κυβέρνησης.

«Η ενέργεια αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊλάνδης, ιδιαίτερα για την σχέση μας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης», προειδοποίησε.

Την ίδια ώρα ο Ουίμ Ρουκγουατανατζίντα, ένας βοηθός της Γινγκλάκ Σιναουάτρα, δήλωσε σήμερα από την Μπανγκόκ ότι η πρώην πρωθυπουργός, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον των στρατιωτικών αρχών, μπορεί να οδηγήθηκε σε στρατόπεδο εκτός της πρωτεύουσας.

Ωστόσο η χούντα τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά το μέρος στο οποίο βρίσκεται η Γινγκλάκ, όπως και οι άλλοι πολιτικοί υπεύθυνοι που ζήτησε να παρουσιαστούν ενώπιόν της, μεταξύ των οποίων ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Νουεϊτάμρονγκ Μπουνσονγκφεϊζάν.

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

terezakis 1024x495 1

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, προσπάθησε να πείσει ότι τα τρένα είναι ασφαλή μετά τα…

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

εμπρησμος

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα περιστατικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων που σημειώνονται…