Newsroom

Newsroom

Ταϊλάνδη: Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες για να βγάλουν τα παιδιά από το σπήλαιο – Τα τρία σχέδια

Όσο περνάνε οι μέρες ολοένα και αυξάνεται η αγωνία για την τύχη των 11 παιδιών και του προπονητή τους που εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

5b3e2a121dc524e6268b45a7

Στο σημείο έχουν φτάσει διασώστες και από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων έξι ειδικών κατάδυσης από την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και άλλους δύο από τις ειδικές δυνάμεις της χώρας οι οποίοι δίνουν μάχη με το χρόνο.

Αν και τα παιδιά δήλωσαν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πως είναι καλά στην υγεία τους, μιας και πλέον διαθέτουν φαγητό, νερό, φως, κουβέρτες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντούτοις έπειτα από εξετάσεις που τους έγιναν δύο από αυτά όπως και ο προπονητής τους εμφάνισαν σημάδια εξάντλησης λόγω του υποσιτισμού.

Οι διασώστες έχουν στο μυαλό τους τρία σχέδια.

Το Σχέδιο Α είναι να διδάξουν στα παιδιά πώς να βουτήξουν και να καταδυθούν, ώστε να τα συνοδεύσουν οι δύτες προς την έξοδο.

Το Σχέδιο Β είναι να αντλήσουν το νερό από την σπηλιά ώστε τα παιδιά να βγουν έξω περπατώντας, φορώντας σωσίβια ώστε να μη χρειαστούν να κολυμπήσουν.

Το Σχέδιο Γ είναι να ανοίξουν μια τρύπα σε μια περιοχή της σπηλιάς που έχει βάθος 800 μέτρα περίπου.


Ωστόσο, ο μεγάλος αντίπαλος για τους διασώστες είναι ο χρόνος αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και έτσι υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει και πάλι το σπήλαιο και να ανέβει κι άλλο η στάθμη του νερού. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παγιδευτούν στο σπήλαιο χωρίς προμήθειες και επικοινωνία για τέσσερις μήνες.

Πάντως τα παιδιά έχουν ήδη κάνει το πρώτο μάθημα κατάδυσης. Τώρα οι γιατροί θα πρέπει να τα εξετάσουν προκειμένου να αποφανθούν για το αν θα μπορούν να αντέξουν την επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης.  




ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…