Newsroom

Newsroom

«Ταχύτατα» τα κυβερνητικά αντανακλαστικά: Τη Δευτέρα σύσκεψη για τη Σαμοθράκη

Ενώ η Σαμοθράκη μετρά τις πληγές της καθώς έχει μείνει χωρίς πλοίο από την περασμένη Κυριακή, η κυβέρνηση καλεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την ερχόμενη Δευτέρα

samothraki

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Πρόκειται για μια κίνηση που εμφανώς καθυστέρησε, καθώς το νησί της Σαμοθράκης παραμένει χωρίς πλοίο από την Κυριακή, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί εκατοντάδες επισκέπτες.

Παρά την έκκληση για άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού από τον δήμαρχο, το υπουργείο Ναυτιλίας καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις εν αναμονή της πιθανής επαναδρομολόγησης του ΣΑΟΣ ΙΙ. Η οικονομική καταστροφή στο νησί είναι τεράστια, η ταλαιπωρία των πολιτών ανεκδιήγητη, ενώ πολλές είναι οι φωνές που κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια που έχει κοστίσει ανεπανόρθωτα στη χώρα, δυσφημίζοντάς την στο εξωτερικό.

Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας – Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η πρώτη λύση που δόθηκε με το επιβατηγό – οχηματαγωγό «AZORES EXPRESS» δεν τελεσφόρησε, αν και το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο, εξαιτίας των προβληματικών λιμενικών υποδομών της Σαμοθράκης που μαζί με τον κακό καιρό καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη την προσέγγιση του πλοίου και έτσι το Υπουργείο Ναυτιλίας επιστράτευσε και νέο πλοίο, αυτή την φορά το ταχύπλοο καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας προσωρινή λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Το μείζον θέμα του εφοδιασμού του νησιού έλυσε εκ νέου το «ΑΝΑΞ» το οποίο επέστρεψε και αυτό στην γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού. Κυβερνητικές πηγές χρεώνουν τις καθυστερήσεις στον Δεκαπενταύγουστο,  υποστηρίζοντας ότι ο εντοπισμός διαθέσιμου πλοίου μέσα στον Δεκαπενταύγουστο ήταν δύσκολος καθώς όλα τα πλοία είναι δρομολογημένα σε γραμμές. Επεσήμαναν μάλιστα πως το πλοίο που θα εντοπισθεί ή θα είναι παροπλισμένο, άρα απαιτείται χρόνος για να ετοιμασθεί να ταξιδέψει, ή θα φύγει από άλλη γραμμή για την οποία πρέπει να βρεθεί λύση ως προς την κάλυψη της, όπως συνέβη και στην περίπτωση του «ANDROS JET».

Σύμφωνα με πληροφορίες κανονικά αύριο, το «ΣΑΟΣ» έπρεπε να επιστρέψει στα δρομολόγιά του, έχοντας επισκευάσει τις βλάβες του. Ωστόσο, η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι αυτό δεν θα γίνει. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Ναυτιλίας, συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το υπ. Ναυτιλίας). Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…