«Τάγματα εφόδου» από αντιεμβολιαστές εμποδίζουν διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό

Επιθέσεις ενάντια σε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους από ακροδεξιές ομάδες και άτομα με παραβατική συμπεριφορά καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

NewsRoom 30/11/2021 | 07:55

Για "τάγματα εφόδου" από αντιεμβολιαστές που εμποδίζουν τη διασωλήνωση ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης, μιλώντας στο Open.

Όπως κατήγγειλε, οι επιθέσεις αυτές ενάντια σε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους γίνονται είτε από ακροδεξιές ομάδες, είτε από άτομα με παραβατική ή εγκληματική συμπεριφορά, χωρίς οι υγειονομικοί να έχουν ουσιαστική νομική κάλυψη και προστασία από το κράτος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ομάδα 20-25 ατόμων εισέβαλε στο νοσοκομείο για να αποτρέψει διασωλήνωση. "Μια ομάδα 20-25 ατόμων, που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος, εισέβαλαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, και παρά την προσπάθεια των εργαζομένων και των δύο φυλάκων, και μια ομάδα από αυτούς μπήκε στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική Covid, με αφορμή τη διασωλήνωση μίας ασθενούς, η οποία σύμφωνα με τη μαρτυρία 4 συναδέλφων μου, είχαν γίνει με τη θέλησή της. Τα άτομα αυτά εισήλθαν με τη βία στο χώρο της κλινικής, προπηλάκισαν τους συναδέλφους και τους απειλούσαν 'να δείτε τι θα πάθετε από μας'. Μάλιστα απειλούσαν ότι θα εμποδίσουν τη μεταφορά της διασωληνωμένης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο", ανέφερε.