Τα Χανιά γέμισαν Αμερικανούς ναύτες και ιερόδουλες

Την Δευτέρα κατέφθασε στη Σούδα το Αεροπλανοφόρο πλοίο GEORGE H.W. Bush, με 6000 προσωπικό για μερικές ημέρες αναψυχής στα Χανιά.

NewsRoom 07/02/2017 | 21:12

Για τις… ανάγκες των Αμερικανών ναυτών, έχουν ήδη κινητοποιηθεί περίπου 300 ιερόδουλες –σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- οι οποίες κατέφθασαν στην πόλη προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των ναυτικών.

Οι γυναίκες πήραν τις θέσεις τους στα μπαρ και στους οίκους ανοχής της πόλης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ναύτες που κατέφθασαν στην Κρήτη.

Οι τοπικές Αρχές μάλιστα είναι σε εγρήγορση, αφού πέρυσι υπήρξαν αρκετά περιστατικά μεταξύ Αμερικανών ναυτών και πολιτών.

Φυσικά δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, αφού το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγοράς, στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, χαρακτηρίζοντας το GEORGE H.W. Bush ως «αεροπλανοφόρο του θανάτου».

Σύμφωνα με το flashnews.gr οι της αμερικάνικης βάσης βρίσκονται σε επικοινωνία με καταστηματάρχες των Χανίων και τους έχουν δώσει εντολή με το που παρατηρούν ένταση λόγω της μέθης των Αμερικάνων ναυτών, αντί να καλούν την ελληνική αστυνομία να καλούν σε συγκεκριμένα τηλέφωνα την αστυνομία της βάσης για να τους μαζεύουν δίχως να προκαλείται επιπλέον θόρυβος. Μάλιστα, τους ενημέρωσαν ότι θα αποζημιώνουν για την όποια πρόκληση ζημιών.

Όπως διαβάζουμε στην Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα:

H άφιξη του αεροπλανοφόρου στη Σούδα, αναδεικνύει και μια άλλα οικονομική διάσταση αυτών των επισκέψεων, η οποία αποτελεί “ταμπού” για τις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε, γνωρίζουμε μα κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, από την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη κατέφθασε αυτές τις ημέρες μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών για τα μπαρ, τους οίκους ανοχής της πόλης. Οι αριθμοί μιλούν για ένα αριθμό από 200 έως και 300 γυναίκες!».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι παρά τις υποσχέσεις των αρχών των βάσεων, ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις των ιδιοκτήτων ταξί για τις καταστροφές που προκάλεσε 26χρονος Αμερικάνος ναύτης τον Ιούνιο. Τότε, σε κατάσταση μέθης, αφού επιτέθηκε στον οδηγό ταξί, έκλεψε το ταξί του, τράκαρε άλλα δύο αμάξια και κατέληξε σε χαντάκι στην Αγιά προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο αμάξι.