Newsroom

Newsroom

Τα τραγούδια του Μίκη πλημμύρισαν στους δρόμους του Περάματος (video)

Ποια η ιδιαίτερη σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με την ιστορική γειτονιά του Πειραιά

1388069

Με μια όμορφη πρωτοβουλία αποχαιρετά και δήμος Περάματος τον Μίκη Θεοδωράκη, αφού από τα μεγάφωνα της πόλης ακούγονται από το πρωί τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Όπως τονίζει στο koutipandoras.gr ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν στενά συνδεδεμένος με την περιοχή, αφού το 1964 είχε εκλεγεί βουλευτής της Β’ Πειραιά με την ΕΔΑ, ενώ επανεκλέχθηκε στην ίδια περιφέρεια με το ΚΚΕ το 1981. Μάλιστα, το δημοτικό θέατρο της περιοχής είχε εγκαινιαστεί από τον ίδιο.

Η πρωτοβουλία, η οποία ελήφθη από τη δημοτική αρχή, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες, καθώς ολόκληρη η χώρα κινείται τις τελευταίες ημέρες στους εμβατηριακούς ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρετώντας τον.

Στη δήλωσή του στο koutipandoras.gr, ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης αναφέρει:

«Σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα που οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, στον Γαλατά Χανίων, ο σπουδαίος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αποφασίσαμε να τον αποχαιρετήσουμε και να τιμήσουμε τη μνήμη του ακούγοντας την μουσική του από τα μεγάφωνα της πόλης. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μία παγκόσμια προσωπικότητα με πλήθος διακρίσεων, αλλά και ένας αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ο οποίος πάντοτε ήταν κοντά στους πολίτες της Β’ Πειραιά, αναπτύσσοντας μία ξεχωριστή σχέση μαζί τους. Το 1964 εκλέχθηκε βουλευτής της ΕΔΑ στην Β’ Πειραιά, όπως και το 1981 με το ΚΚΕ. Το ανοιχτό μας θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» εγκαινιάστηκε από τον ίδιο.  

Με τις συνθέσεις του από τα μεγάφωνα της πόλης μας την ημέρα της κηδείας του εκφράζουμε τον σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας στον Μίκη Θεοδωράκη, έναν άνθρωπο που σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου μας»

 * Η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” στο Πέραμα το 2009

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…