Newsroom

Newsroom

Τα τεστ των μαθητών καλούνται να τα πληρώνουν οι γονείς

Το κράτος μεροληπτεί υπέρ του ιδιωτικού τομέα και καθιστά άκρως προβληματική και επικίνδυνη τη διαχείριση της πανδημίας για τη δημόσια υγεία και οικονομία

5144785

Η πλειονότητα των γονέων των παιδιών-μαθητών που συνωστίζονται κατά 25-27, σε τάξεις των 30-35m2, καλούνται να επωμιστούν το κόστος, ελλείψει μέριμνας της πολιτείας για τη διεξαγωγή των τεστ, επιβαρύνοντας επιπλέον τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα που οι ειδικοί δηλώνουν εξαιρετικά προβληματισμένοι για το άνοιγμα των σχολείων σε συνδυασμό με την αλλαγή του καιρού, που επιβάλλει τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους ευνοώντας την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, είναι ορατά πλέον τα επίχειρα της αμεριμνησίας, της ανευθυνότητας και της ιδεοληψίας της κυβέρνησης, που θεωρεί σπατάλη τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση επιφέρει επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο και συνωστίζονται σε μικρές τάξεις των 30 με 35m2.

Με εντολή του υπουργείου Παιδείας παραβιάζεται η πιο βασική, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οδηγία για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, που είναι αυτή της απόστασης. Σε ερώτημα της εφημερίδας μας γιατί δεν συνταγογραφούνται τα τεστ ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι όπου υπάρχει ανάγκη τεστ γίνονται με κρατική δαπάνη.

Οι παιδίατροι αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει συγκεκριμένα συμπτώματα για να χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα Covid-19 και αυτά είναι ο πυρετός πάνω από 37,5, ο βήχας, η δύσπνοια και η αιφνίδια έναρξη γαστρεντερικών συμπτωμάτων, όπως διάρροια, εμετός, κοιλιακός πόνος. Όμως, όπως αναφέρουν οι παιδίατροι, τα συμπτώματα αυτά παρουσιάζονται συχνά στα παιδιά και μπορεί να οφείλονται σ’ ένα κοινό κρυολόγημα και έτσι είναι αναγκασμένοι να στέλνουν όλα τα παιδιά για μοριακό τεστ καθώς θεωρούν ότι με κανένα άλλο τρόπο δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι.

Τι μπορούν όμως να προτείνουν οι παιδίατροι στους γονείς που δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για το τεστ ή ότι αδυνατούν να κρατήσουν το παιδί η τα παιδιά τους στο σπίτι;

Δυσβάστακτος ο λογαριασμός

Αν υποθέσουμε ότι μία οικογένεια έχει δύο με τρία παιδιά τα οποία είναι δυνατόν να νοσήσουν τέσσερις με πέντε φορές τον χειμώνα (λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή του τεστ κυμαίνεται από 80 έως 150 ευρώ), τότε το κόστος γίνεται δυσβάστακτο για τη μέση οικογένεια και άκρως επικίνδυνο για την κοινότητα λόγω οικονομικής δυσπραγίας της οικογένειας.

Επιπλέον, και με την οδηγία για παραμονή στο σπίτι του παιδιού που τυχόν έχει συμπτώματα, σε συνδυασμό με το ότι φέτος είναι λιγότερα τα ολοήμερα σχολεία, προκύπτουν νέες επιβαρύνσεις για τους γονείς, που ή θα δεν θα πρέπει να πάνε στη δουλειά τους ή θα πρέπει να πληρώσουν κάποιον για να μείνει μαζί με το παιδί ή να επιστρατεύσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες ρισκάροντας την υγεία τους.

Πηγή: Aυγη

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…