Τα συλλαλητήρια μήπως θέλουν να σώσουν την ΝΔ κ. Αυγενάκη;

Ο σκοπός της παλινόρθωσης αγιάζει τα μέσα της αβελτηρίας...

NewsRoom 28/01/2018 | 10:38

Την άποψη ότι «αν τα συλλαλητήρια αξιοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στην σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής», εκφράζει σε συνέντευξή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, υποστηρίζει επίσης, ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα και χρέος όλων των πολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις έκφρασης στήριξης ή αποδοκιμασίας για ένα θέμα». Ερωτηθείς, μάλιστα για τις δηλώσεις «Τσίπρα-Ζάεφ» στο Νταβός, ο γραμματέας της ΝΔ υποστηρίζει ότι «δεν έγινε αναφορά στην αλλαγή συντάγματος της γειτονικής χώρας» και εκφράζει ανησυχία ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί τη λογική τεμαχισμού των ζητημάτων».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ,  η επίσημη γραμμή της ΝΔ  μέσω του κ. Αυγενάκη  λέει ότι , οι κυβερνητικές προσπάθειες διχάζουν τους Έλληνες. Για αυτό καλό είναι να γίνουν τα συλλαλητήρια. Προφανώς γιατί στην  ΝΔ δεν λένε τα πράγματα σταράτα,  καθώς βλέπουν η λένε...  ότι ο Τσίπρας ανακίνησε το «Μακεδονικό» για να διχάσει τη ΝΔ, στρέφοντας την πολυσυλλεκτική λαϊκή της βάση ενάντια στην «φιλελεύθερη» ηγεσία της.

Με τον Κυριάκο-συλλαλητήρια (newspeak για την καλύτερη συγκυρία) προφανώς θα δοθεί λύση που θα ικανοποιεί τους πάντες, και ιδίως αυτούς τους συναινετικούς, πράους και ορθολογιστές τύπους που ντύθηκαν Μεγαλέξανδροι, γιατί ως γνωστόν όταν ένας Μητσοτάκης κι ένας Σαμαράς κάνουν εξωτερική πολιτική σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τίποτα.

Θα έλεγε κανείς ότι όσα είπε ο κ. Αυγενάκης (σ.σ και η γραμμή της ΝΔ) ήταν αναμενόμενα. Ο σκοπός της παλινόρθωσης αγιάζει τα μέσα της αβελτηρίας. Το κακό είναι ότι τα πιστεύουν κιόλας.

Υ.Γ Αν ντύνεσαι Μεγαλέξανδρος και παίζεις τον ύμνο της ΝΔ στο συλλαλητήριο είναι γιατί «δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς». Αν ντύνεσαι Ζορό και παίζεις τον ύμνο της ΝΔ στα Jumbo είναι γιατί θα ενώσουμε τους Έλληνες για να διχάσουμε τους Σκοπιανούς.

B.Σ