Τα στελέχη της ΝΔ αδυνατούν πια να ελέγξουν τα ακροδεξιά αντανακλαστικά τους (εικόνες)

Το Μακεδονικό έχει ενεργοποιήσει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της ΝΔ, στελέχη της οποίας δεν χάνουν ευκαιρία να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας ρητορική που κάθε άλλο παρά διευκολύνει τις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος.

5b11678f1dc524d4618b456d

Εκείνο βεβαίως που στην περίπτωση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί αίσθηση, δεν είναι τόσο οι τοποθετήσεις τους, όσο η ανοχή που επιδεικνύει η ηγεσία του κόμματος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δηλώνει φιλελεύθερος.

Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών του με αφορμή κριτική που έχουν ασκήσει σε πρόσωπα μέσα στην παράταξη, δεν φαίνεται να ενοχλείται από μισαλλόδοξες δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Ενδεικτικότερο παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος κινείται στις παρυφές της άκρας δεξιάς και ουδείς τον ενοχλεί ή τον πειράζει, είναι φυσικά αυτό του Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση.

Η πρώην ευρωβουλευτής και σημαίνον στέλεχος της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα, έχοντας κάνει κι αυτή το πέρασμά της από τον ΛΑ.ΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη ανήκει στην ίδια κατηγορία. Απόδειξη; Μια χθεσινή ανάρτησή της στο twitter η οποία προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις.

Η κα Τζαβέλα απαντώντας σε άλλο χρήστη ο οποίος τοποθετήθηκε για το Μακεδονικό έγραψε πως «όσοι μιλούσαν σλάβικα, τους παρελάμβανε η χωροφυλακή και μετά από ένα μπερτάκι δεν ξαναμιλούσαν σλάβικα». Κατά το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έτσι γίναμε ένα έθνος, μια γλώσσα, μια θρησκεία και αποφύγαμε τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων».  


Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε η πρώην ευρωβουλευτής και η χρήση της λέξη «μπερτάκι» το οποίο έριχνε η χωροφυλακή σε όσους μιλούσαν σλάβικα, δείχνει ότι η κα Τζαβέλα αν μη τι άλλο δεν καταδικάζει την πρακτική αυτή. Δεχόμενη βεβαίως τα πυρά άλλων χρηστών του twitter η ίδια επιχείρησε να ανασκευάσει γράφοντας πως «όσο κατακριτέο κι αν είναι, το αποτέλεσμα έφερε την εθνική συνοχή στη γλώσσα και τη θρησκεία».  


Εν τέλει, έπειτα από σκληρή κριτική που δέχτηκε σήμερα ανάρτησε στον λογαριασμό της στο twitter το εξής: «προς όλα τα τρολάκια που τρελάθηκαν και το tweet μου για την ιστορία με τις σλαβόφωνες περιοχές από το 1930 και μετά: Αναφέρω τα ιστορικά γεγονότα ξεκάθαρα, δεν κρύβω, δεν εγκρίνω ή αποδοκιμάζω, δεν επαινώ, δεν υπεκφεύγω. Δεν έχετε συνηθίσει στον ευθύ λόγο, που θα έπρεπε να εκτιμάτε».


Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…