ΓΘ

Γιώργος Θ. Μιχαήλ

Τα σώματα… τις ανασφάλειας μας

Η αστυνομία είναι για να προστατεύει το λαό και όχι ο λαός να κινδυνεύει από την αστυνομία.

5853800

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον συνοδηγό κλεμμένου αυτοκίνητου από νεαρούς Ρομά και τον σκότωσαν σε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι τον νεαρό Ρομά γιατί δεν πλήρωσε το εικοσάρικο που όφειλε για τη βενζίνη που έβαλε στο βενζινάδικο.

Ο αστυνόμος Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρό και σκότωσε τον 15χρονο Γρηγορόπουλο γιατί «τα πήρε στο κρανίο» επειδή ο νεαρός τον έβρισε. Προχθές ο γερανός της αστυνομίας, παραλίγο να σκοτώσει αθώους πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο, τρέχοντας δαιμονισμένα, γιατί κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν κατά πάνω του…. κάδους απορριμμάτων και ο οδηγός φοβήθηκε….. για την ζωή του. Και η δικαιολογία του αστυνομικού που πυροβόλησε 3 με 4 φορές στον αέρα μέσα στην κατάμεστη από αυτοκίνητα και κόσμο Πατησίων, είναι: Πυροβόλησα γιατί ….φοβήθηκα.

Οι σφαίρες του ευτυχώς δεν βρήκαν τον άτυχο διαβάτη στο δρόμο, η τη γυναικά που άπλωνε τα ρούχα στο μπαλκόνι της. Όλα αυτά τα «ηρωικά» από τους άνδρες της αστυνομίας μας που έργο της είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αν η αστυνομία ήταν σωστά εκπαιδευμένη και λειτουργούσε μέσα σε απόλυτα όρια θεσπισμένα από ευνομούμενη πολιτεία, το πιστόλι θα χρησιμοποιούνταν μόνον όταν κάποιος οπλισμένος θα απειλούσε τη ζωή κάποιου πολίτη η αστυνομικού.

Σε καμμιά όμως από τις παραπάνω περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια σαν ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση η χρήση του όπλου χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του αστυνομικού η κάποιου άλλου που ο αστυνομικός εκείνη τη στιγμή προστατεύει, είναι πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και κανένα από τα γνωστά κλαψουρίσματα των παραβατών δεν αναιρεί τη βαρύτητα του.

Υπάρχουν πολλές αποτρεπτικές δυνατότητες για να εμποδίσει η αστυνομία ένα παραβάτη να κάνει το κακό. (γλόμπ ,τειζερ, σπρέι πιπεριού, κτλ. Επαναλαμβάνουμε: Το όπλο δεν χρησιμοποιείται χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απώλειας ζωής.

Πρέπει στην κυβέρνηση να κατανοήσουν καλά το ότι η αστυνομία είναι για να προστατεύει το λαό και όχι ο λαός να κινδυνεύει από την αστυνομία.

*Ο Γιώργος Θ. Μιχαήλ είναι Αρχιτέκτονας – Βιομηχ – σχεδιαστής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…