Τα Σκόπια αποσύρουν τον Ναουμόφσκι από τη διαπραγμάτευση

Όπως διαγραφόταν τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση των Σκοπίων, έβαλε στον πάγο τον έως τώρα διαπραγματευτή Βάσκο Ναουμόφσκι, καθώς "εξέφραζε περισσότερο προσωπικές θέσεις". Και όλα αυτά λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός της Ελβετίας.

NewsRoom 23/01/2018 | 23:38

Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα των Σκοπίων, Telma, τις δύο πλευρές θα εκπροσωπούν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα και τα Σκόπια μέσα στο επόμενο διάστημα, κατά το οποίο θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις.

Κατά την πρώτη συνάντηση με τον Νίμιτς στη Ν. Υόρκη, οι δύο χώρες είχαν εκπροσωπηθεί από τον Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον Βάσκο Ναουμόφσκι. Ο τελευταίος δήλωσε ότι η δέσμη προτάσεων που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ "απέχει πολύ από μία αξιοπρεπή λύση στο θέμα του ονόματος", με τον υπ. Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, να παίρνει αμέσως αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη στις 16.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.