Newsroom

Newsroom

Tα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρθηκε στην ανησυχητική άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. …

marine le pen 0

Ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρθηκε στην ανησυχητική άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. 

Ο ιταλικός Τύπος εξέφρασε την ανησυχία του για αυτή την «λαϊκιστική ώθηση» και ανέλυσε τις επιπτώσεις για την Ευρώπη, τονίζοντας την προσωπική νίκη της προέδρου του FN Μαρίν Λεπέν, «η οποία έφερε σε πέρας το πολιτικό έργο το οποίο ο πατέρας της δεν είχε καταφέρει να επιτύχει», όπως τονίζει η Corriere della Serra.

«(Η Λεπέν) κατέβασε τους τόνους στην ξενοφοβική ρητορική και κατάφερε να απευθυνθεί στην ανησυχία των συμπολιτών της μπροστά σε μια απόμακρη Ευρώπη που δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη βάσει των ιδεωδών στα οποία ιδρύθηκε», σχολιάζει η εφημερίδα, η οποία βλέπει σε αυτό το «άλμα» της δημοτικότητας του FN «έναν λαϊκιστικό σεισμό» και «ένα μήνυμα για την Ευρώπη», λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

«Ο θρίαμβος της κυρίας με τα μαύρα ανοίγει τον δρόμο στους ευρωσκεπτικιστές», είναι ο τίτλος της La Stampa. Η Repubblica αναφέρεται στο «χαστούκι για τον Ολάντ», του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου, όπως και στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο «Η αναμενόμενη ήττα» των σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, «το Εθνικό Μέτωπο πανηγυρίζει την τρίτη θέση» στις δημοτικές εκλογές, ένα «χαστούκι» για τον Ολάντ.

Οι βρετανικές εφημερίδες επισημαίνουν τη στροφή των Γάλλων προς τα δεξιά, υπογραμμίζοντας την απογοήτευση τους από την πολιτική των Σοσιαλιστών. 

Ο ανταποκριτής στη Γαλλία του ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio 4 Κρίστιαν Φρέιζερ ανέφερε: «Οι σοσιαλιστές δεν πήγαν αρκετά μακριά, ούτε αρκετά γρήγορα» κυρίως σε ό,τι αφορά την ανεργία, το κόστος εργασίας, τη μείωση του χρέους, ενώ προέβλεψε «έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες».

Ο τίτλος της Daily Telegraph αναφερόταν στην ικανοποίηση της Λεπέν και στο «ιστορικό» ποσοστό της ακροδεξιάς. Και η El Pais στην Ισπανία υπογράμμισε το «ιστορικό» άλμα του FN χάρη «στο ανανεωμένο από τη Λεπέν αντισυστημικό και λαϊκιστικό του μήνυμα».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir «δεν υπήρξε έκπληξη. Οι δύο φόβοι που τρέφαμε εδώ και εβδομάδες επιβεβαιώθηκαν. Η αποχή και η άκρα δεξιά είναι οι δύο μεγάλες νικήτριες του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών».

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…