Τα "ρίχνουν" στο Σώρρα οι συνεργάτες του

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα έπειτα από απόφαση του 1ου ειδικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων τρία στελέχη της "Ελλήνων Συνέλευσις", κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Σώρρα.

5979f4461dc52441708b4584

Τα τρία στελέχη αφέθηκαν ελεύθερα με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομική Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και εννέα συνεργατών του (για τους δυο εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης) κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα λέγοντας πως δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για την παρούσα υπόθεση και ένα μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της “Ελλήνων Συνέλευσις” το 2014, μετά την έκδοση της, περίοδο κατά την οποία κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Αρτ. Σώρρας έλεγε. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και εννέα συνεργατών του -εκ των οποίων για δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό. Τα αδικήματα που οι κατηγορούμενοι, κατά περίσταση αντιμετωπίζουν είναι αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…