Ντροπή:Τα πτώματα μεταναστών έμειναν επί ώρες στον ήλιο γιατί τα γραφεία κηδειών είναι απλήρωτα (ΦΩΤΟΣ)

2,5 μήνες μετά

samos 3

Eνώ είχαν περάσει δύο μήνες και η δημοτική αρχή είχε διαβεβαιώσει και τα 4 γραφεία τελετών του νησιού, πως υπήρχαν στον προυπολογισμό του δήμου χρήματα για τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι και χθες (2,5 μήνες μετά) δεν είχε εξοφλήσει ακόμη αυτά που χρωστούσε (25-30.000€) στους επαγγελματίες, από το προηγούμενο ναυάγιο με τους 22 νεκρούς μετανάστες!

Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό! Για 3 και πλέον ώρες οι 2 σοροί (άνδρας και γυναίκα) από το χθεσινό ναυάγιο, είχαν μπει σε σακούλες και περίμεναν πάνω στο σκάφος του λιμενικού, την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατεία, ώστε να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Σάμου!!!

Μέσα στο λιοπύρι με τη θερμοκρασία να έχει ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου, άνδρες του λιμενικού περίμεναν υπομονετικά πάνω στο σκάφος να παραδώσουν τις σορούς!

Τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί (τα λεφτά που ήδη έχουν βάλει από την τσέπη τους) τα έξοδα του ναυαγίου της 5ης Μαΐου και ο Λιμενάρχης της Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει μια λύση, αρνούμενος και σεβόμενος τη μνήμη αυτών των ανθρώπων ,να τους μεταφέρει στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου!

Από την άλλη και το ΕΚΑΒ επίσης αρνούνταν να παραλάβει τα πτώματα, λόγω της πάγιας αρχής που υπάρχει να μην μεταφέρονται ήδη νεκροί με ασθενοφόρο και έτσι ο φαύλος κύκλος γινόταν ακόμη μεγαλύτερος!

Στις 6:10 το απόγευμα εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου και μέλη της υποκαθιστώντας τους νεκροθάφτες, φόρτωσαν και μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Σάμου τις σωρούς!

Το τραγικό στην υπόθεση αυτή είναι πως το φορτηγό αυτοκίνητο που ανήκει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Σάμου για τουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια (θα δείτε και στις φωτογραφίες) κυκλοφορεί στους δρόμους του νησιού ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ είναι ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Κ.Τ.Ε.Ο.!!!

ΌΛΟΙ γι’αυτό το γεγονός κάνουν τα στραβά μάτια και κανείς δεν ξέρει αν αυτό το αυτοικίνητο εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο (ευχόμαστε όχι θανατηφόρο) ποιος θα τρέχει να κρυφτεί!

Το επίσης τραγικό είναι πως ένα από τα 3 μέλη της Ε.Ο.Δ. Σάμου που συνέδραμαν στη μεταφορά των πτωμάτων στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία αστυνομικός, άρα και γνώστης της κατάστασης που είναι το φορτηγό αυτοκίνητο!!!



Πηγή: i-samos.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…